Kokeilin aikoinani tehdä monenlaisia coleslaw'ta erilaisilla resepteillä, mutta mistään en saanut mielestäni oikean makuista. Jossakin vaiheessa lakkasin yrittämästä ja ryhdyin syömään hapankaalia sen sijaan. Sitten törmäsin netissä aasialaistyyppisiin coleslaw'hin, joista otin inspiraatiota tähän omaan versiooni.
Coleslaw'sta onkin sitten tullut meidän vakiosalaatti, joka sopii hyvin grilliruoan kylkeen, mutta myös juhlavampaankin pöytään. Tämä resepti sopii myös SCD-ruokavaliota noudattavalle.
Valmista ensin kastike:
1/4 tl ruususuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl manteliöljyä (tai jotakin muuta maultaan mietoa öljyä)
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 tl seesamiöljyä
2 tl hunajaa
1/2 rkl maapähkinävoita
Sekoita ainekset huolellisesti kulhossa.
5 dl kaalia suikaloituna (puna-, valko- tai varhaiskaali käy)
2 porkkanaa kuorittuna ja suikaloituna
Raasta tai suikaloi kaali sekä porkkanat. Lisää ne kastikkeeseen sekoittaen ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 30 min. ennen tarjoilua.
Kokin uusi apuväline on mukava ja melko näppäräkin. Toisaalta myös tavallinen raastinrauta kelpaa oikein hyvin.
Kommentit