On ollut taas niin paljon kaikkea tekemistä, ettei kerta kaikkiaan ole ehtinyt/jaksanut päivittää tänne mitään. Ja pääsiäinen vietettiin Lappeenrannassa syntymäpäiviä juhlien, joten ei kyläillessä oikein viitsi blogiaan päivitellä. Mutta tässä viikkona eräänä tehtiin hampurilaisia lohkoperunoiden kera. En oikein keksinyt mikä kategoria tähän kuuluisi, joten laitoin jauheliharuokiin. Kuvassa olevan hampurilaisen välissä on tavallista edam-juustoa sen takia, että unohdimme cheddarit yöksi pöydälle ja ei niitä enää uskaltanut syödä...
Hampurilaissämpylät
25 g hiivaa
3 dl vettä
3 dl quinoajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
suolaa
loraus oliiviöljyä
voiteluun maitoa
pinnalle seesaminsiemeniä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja jauhoja vuorotellen. Quinoajauhot tekevät hampurilaisista ruokaisampia. Lisää taikinaan kunnon loraus oliiviöljyä ja laita kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi. Kun taikina on kohonnut, leivo siitä 9 kpl hampurilaissämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle reilusti seesaminsiemeniä. Paista +225 asteessa noin 15 min.
Jauhelihapihvit
1 dl vettä
1,5 dl korppujauhoja
parikajauhetta
chiliä
maustepippuria
suolaa
400 g jauhelihaa
1 muna
Sekoita mausteet korppujauhoihin. Laita seos turpoamaan veteen. Sekoita siihen huolellisesti jauheliha sekä kananmuna. Taputtele jauhelihataikinasta pihvejä ja nosta ne uunipellille. Paista pihvit kypsiksi uunissa +225 asteessa noin 20 minuutin ajan.
Täytteiksi hampurilaisiin
majoneesia
ketsuppia
cheddar-juustosiivuja
maustekurkkua
jäävuorisalaattia
tomaattia
tuorekurkkua
Halkaise hampurilaissämpylät, laita puolet täytteistä pihvin alle ja puolet päälle. Tarjoile esim. ranskanperunoiden tai lohkoperunoiden kera. Näitä ei jaksa syödä kovin montaa.
Kommentit