On ollut taas niin paljon kaikkea tekemistä, ettei kerta kaikkiaan ole ehtinyt/jaksanut päivittää tänne mitään. Ja pääsiäinen vietettiin Lappeenrannassa syntymäpäiviä juhlien, joten ei kyläillessä oikein viitsi blogiaan päivitellä. Mutta tässä viikkona eräänä tehtiin hampurilaisia lohkoperunoiden kera. En oikein keksinyt mikä kategoria tähän kuuluisi, joten laitoin jauheliharuokiin. Kuvassa olevan hampurilaisen välissä on tavallista edam-juustoa sen takia, että unohdimme cheddarit yöksi pöydälle ja ei niitä enää uskaltanut syödä...Nolostunut

1240335173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hampurilaissämpylät

25 g hiivaa

3 dl vettä

3 dl quinoajauhoja

4 dl vehnäjauhoja

suolaa

loraus oliiviöljyä

voiteluun maitoa

pinnalle seesaminsiemeniä

 

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja jauhoja vuorotellen. Quinoajauhot tekevät hampurilaisista ruokaisampia. Lisää taikinaan kunnon loraus oliiviöljyä ja laita kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi. Kun taikina on kohonnut, leivo siitä 9 kpl hampurilaissämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle reilusti seesaminsiemeniä. Paista +225 asteessa noin 15 min.

 

Jauhelihapihvit

1 dl vettä

1,5 dl korppujauhoja

parikajauhetta

chiliä

maustepippuria

suolaa

400 g jauhelihaa

1 muna

 

Sekoita mausteet korppujauhoihin. Laita seos turpoamaan veteen. Sekoita siihen huolellisesti jauheliha sekä kananmuna. Taputtele jauhelihataikinasta pihvejä ja nosta ne uunipellille. Paista pihvit kypsiksi uunissa +225 asteessa noin 20 minuutin ajan.

 

Täytteiksi hampurilaisiin

majoneesia

ketsuppia

cheddar-juustosiivuja

maustekurkkua

jäävuorisalaattia

tomaattia

tuorekurkkua

 

Halkaise hampurilaissämpylät, laita puolet täytteistä pihvin alle ja puolet päälle. Tarjoile esim. ranskanperunoiden tai lohkoperunoiden kera. Näitä ei jaksa syödä kovin montaa. Hymy