Eilen herkuttelimme pippuripihveillä; oli erittäin onnistunut ateria. Unohdin että naudanlihan hinta on noussut pilviin ja ostin reteänä lihatiskiltä 6 sisäfilepihviä vaikka kilohinta huimasikin jo vähän. Meinasin pyörtyä kun näin lopullisen hinnan, mutta maksoin kaiken mukisematta. Kaupasta päästyäni heitin kuitin roskiin ja nyhdin hintalapun irti lihapaketista, koska en halunnut yhtään miettiä kuinka paljon tulikaan maksettua lihakimpaleista. Takaraivossa kyti koko ajan kauhea ajatus, että entä jos onnistun kuitenkin mokaamaan koko ruoanlaiton.

Onneksi toisin kävi. Pippuripihvini kermakastikkeessa lohkoperunoiden ja salaatin kera oli varmasti parhain ateria (vaikka itse sanonkin), jota olin vähään aikaan syönyt. :D

Emme oikein välitä verisestä lihasta, joten paistoin pihvit mediumeiksi ja sen jälkeen haudutin kastikkeessa kypsiksi.

20180602_183657.jpg

Pippuripihvit kermakastikkeessa

 

6 naudan sisäfilepihviä

kokonaisia viher- ja mustapippureita

suolaa

paistamiseen voita ja oliiviöljyä

4 dl kermaa

soijakastiketta

sinappia

 

Anna sisäfilepihvien olla noin 30 minuuttia - 1 tunti huoneenlämmössä. Murskaa pippurit morttelissa tai veistä apuna käyttäen. Kaada pippurimurska lautaselle. Kuivaa sisäfilepihvit talouspaperilla. Painele pihvit pippurimurskassa molemminpuolin ja nostele lautaselle odottamaan paistamista.

Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannussa kullanruskeaksi. Paista 2 sisäfilettä kerrallaan kuumalla pannulla. Paista pihvejä molemmin puolin 3 minuutin ajan, jolloin lopputulokseksi tulee paistoasteena medium. Laita pihvit kuumennettuun uunivuokaan tai folion sisään, jotta ne pysyvät lämpiminä, kun paistat seuraavat kaksi pihviä jne. Ripottele aina paistamisen jälkeen pihvien pinnalle suolaa molemmin puolin.

Kun kaikki pihvit on paistettu, aloita kastikkeen tekeminen. Älä pese pannua välillä. Laita (2-) 3 pihviä takaisin pannulle, kaada sekaan 2 dl kermaa ja loraus soijakastiketta. Kypsytä pihvejä kermakastikkeessa noin 8 minuutin ajan, sekoita kastiketta välillä ja kääntele pihvejä.

Kastike sakenee kypsyessään ja loppuvaiheessa voit sekoittaa kastikkeeseen sinappia makusi mukaan. Ensimmäinen satsi on siis valmista tarjottavaksi. Toimi samalla tavalla toisen satsin kanssa.

Tarjoa esimerkiksi  lohkoperunoiden ja salaatin kera. 

20180602_191636.jpg