WP_20141223_001.jpg

Tätä reseptiä kokeilin jo loppukesästä, kun omenasato oli parhaimmillaan, mutta unohdin tietenkin kirjoittaa sen ylös. Nyt tuli kiire muistella, että miten se ohje menikään, kun tuli ehdotus, että tekisin omppupiirakkaa tarjolle joulun kahvipöytään. Tämänhän voisi varmasti tehdä kookosjauhollakin, mutta minusta mantelijauho sopii paremmin omppujen  kanssa. Hiukan tummaksi pääsi pinta paistumaan vieraassa uunissa, mutta omalla uunilla tuo paistoaika ja -lämpötila osuu juuri nappiin.

120 g mantelijauhoja

1/2 tl kanelia

65 g hunajaa

100 g voita

3 munaa

Pinnalle:

3 pientä omenaa viipaloituna

loraus vettä (esim. 1/4 dl)

1 rkl hunajaa

1/2 tl kanelia

Vaahdota voi ja hunaja vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, mutta vatkaa hyvin. Lisää mantelijauho ja kaneli, vatkaa taas ja kaada lopuksi taikina pieneen vuokaan, levitä nuolijalla tasaiseksi.

Valmistele pinnalle tulevat omenat: kaada kattilaan loraus vettä, lisää kaneli ja hunaja ja kuumenna. Sekoittele seosta hetken ja nosta sivuun, kuori omenat ja viipaloi ne suoraan kattilaan. 

Lado omenasiivut taikinan päälle. Paista uunissa +175 asteessa noin 20 minuuttia.