Tämän reseptin kehittelin ihan itse. Oli aika loistoresepti vaikka itse sanonkin.
2 1/2 dl kermaa
1 tl kaakaojauhetta
2 pss Tazzan kaakaota
Kaada kerma kattilaan, lisää kaakaojauhe ja Tazzan kaakaot. Sekoita hyvin, kiehauta seos nopeasti ja ota kattila pois levyltä, laita kansi päälle ja hauduta sekä jäähdytä seosta 30 min hellalla. Kun seos on jäähtynyt, laita se jääkaappiin 12 tunniksi.
1 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 dl maitoa
50 g taloussuklaata rouhittuna
n. 3/4 dl tomusokeria
Valmista vaniljakastike: sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, laita seos jääkaappiin kylmenemään noin 10 minuutiksi. Rouhi sillä välin taloussuklaa. Lisää vaniljakastikkeeseen kerma-kaakaoseos ja sekoita hyvin. Siivilöi tomusokeri seokseen ja sekoita taas. Kaada neste jäätelökoneeseen, laita kone päälle ja lisää suklaarouhe teelusikallinen kerrallaan jäätelömassaan. Tee jäätelöä koneella 20-40 minuuttia kunnes se on halutun paksuista. Laita valmis jäätelö pakastimeen.
Tässä Krups-ystäväni työssään...
Kommentit