Vieroitus riisistä ja perunasta on minun kohdallani onnistunut parhaiten kesäkurpitsan avulla, josta saa näppärästi taiteiltua erilaisia lisukkeita ruoalle. Pastaa en ole aikoihin syönyt mitenkään erityisen paljoa, joten siitä luopuminen ei ole ollut ongelma. Kesäkurpitsasta on tosiaan moneksi!

 

Tässä muutamia lisukevinkkejä:

 

Kesäkurpitsapaistos (idea on lähtöisin Antti Heikkilän kirjasta "näin me keitämme"):

1245074065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pese kesäkurpitsa, leikkaa siitä ohuita siivuja pitkittäissuunnassa juustohöylällä. Laita lasagnevuoan pohjalle oliiviöljyä, levitä se ja lado kesäkurpitsasuikaleet siihen. Lisää aina kerrosten väliin puristettua valkosipulia, mustapippurirouhetta, hieman chiliä ja oliiviöljyä. Pinnalle voit ripotella halutessasi hieman juustoraastetta ja laittaa muutaman voinokareen, paista uunissa grillivastuksella kypsäksi.

 

Kesäkurpitsa siivut tomaatilla, mozzarellalla ja basilikalla täytettynä

1245074486_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kesäkurpitsaa

tomaattia

mozzarellaa

basilikan lehtiä

juustoraastetta

oliiviöljyä

mustapippuria rouhittuna

 

Viipaloi taas pestyt kesäkurpitsat pitkittäissuunnassa juustohöylällä. Voitele ne oliiviöljyllä, rouhi pinnalle mustapippuria. Laita toiselle puolen siivua tomaatin viipale, basilikan lehti ja sen päälle mozzarellasiivu. Taita toinen puoli kesäkurpitsasta päälle, nosta lasagnevuokaan ja tarvittaessa voit käyttää apuna cocktailtikkuja. Kun Lasagnevuoan pohja on täynnä täytettyjä kesäkurpitsan siivuja, ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja paista taas grillivastuksen alla kypsiksi. Meinasi mennä kieli mukana, koska näistä tuli tosi hyviä. Hymy

 

Kesäkurpitsa-kinkku-juustorullat

1245074853_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesäkurpitsaa juustohöylällä suikaloituna

oliiviöljyä

rouhittua mustapippuria

keittokinkkusiivuja suikaloituna

juustosiivuja suikaloituna

 

Voitele kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyllä, rouhi pinnalle mustapippuria. Lisää jokaisen kesäkurpitsaviipaleen pinnalle keittokinkkusuikale ja sen päälle juustosuikale. Kääri rullalle ja nostele uunivuokaan. Kun uunivuoka on täynnä rullia, rouhi taas vähän mustapippuria, ja halutessasi hieman voita sekä juustoraastetta. Taas paistetaan grillivastuksella kypsiksi. Nämä olivat kans tosi hyviä.