Työpisteeni ja -tehtävät vaihtuvat maanantaista alkaen. Sama työnantaja, sama rakennus, sama osasto, sama kerros mutta uusi työhuone ja uudet tehtävät. Siitä oli syytä kiittää koko yksikköä ja leipaista porukalle aiheeseen sopiva panda-kakku. Täytteenä kaakaokakussa oli vaniljakreemiä ja hyydytettyä tuorejuusto-suklaamoussea. Kostutus spritella. Koko kakun päällystin ensin suklaakermavaahdolla ja lopuksi turskautukset tavallista kermavaahtoa kontrastia tuomaan. Kuulemma makukin oli kohdallaan ja sehän leipuria ilahdutti. ;) Ai niin, kiinalaiset merkit tarkoittavat kiitosta.

IMG_7905-normal.jpg

Kakkupohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista +175 asteessa 20 min tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

 

Täyte 1:

100 g taloussuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1/4 dl sokeria

1 muna

1 dl kuohukermaa

2 liivatelehteä

1/4 dl kuumaa kahvia

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Liuota liivatelehdet kuumaan kahviin. Vatkaa kerma vaahdolsi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja kahviin liuenneet liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.

 

Täyte 2:

3 dl maitoa

1 1/2 dl vaniljakreemijauhetta

 

Kuumenna maito kattilassa, sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Anna seoksen pulpahtaa, jäähdytä.

 

Kakun kostutus: Sprite

 

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin kakkuvuokaan, jonka halutessasi voit vuorata tuorekelmulla. Aseta kakun kansilevy kakkuvuoan pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta spritella. Levitä päälle suklaatäyte, Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy ja kostuta. Levitä päälle vaniljatäyte, lisää pohjalevy ja kostuta se. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. 

 

Suklaakermavaahto:

100 g sulatettua taloussuklaata

3 dl vatkattua kermavaahtoa

 

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Päällystä kakku suklaakermavaahdolla, lisää mahdollinen ja pursota reunat tavallisella kermavaahdolla.