Phototastic-25_11_2016_0b585063-27b9-42f

Aiemmin sain villin idean, kun mietin mitä kaikkea kotikeittiössä voisikaan käyttää esim. suklaan värjäämiseen, koska viime aikoina olen ollut hiukan haluton käyttämään varsinaisia väriaineita. Ne eivät ole kovin luonnonmukaisia, tosin en minäkään nyt aivan lisäaineetonta elämää aio viettää, mutta en välttämättä enää välittäisi niitä samassa määrin käyttää kuin ennen. Tietty jos maalaan kakkukuvia ei vaihtoehtoja juuri jää, mutta muussa värjäämisessä voi katsella kaappeihin ja etsiä löytyisikö sieltä jotakin sopivampaa.

Hoksasin siis vehnänorasjauheen, josta nappaan aamuisin shotin ja jota käytän myös purskutteluun. Sain idean, että sillä voisi kokeilla värjätä valkosuklaata. Ja sehän toimii, jos hakee vaaleanvihreää lopputulosta. Näin ollen laitoin vehnänorasta mukaan, josko vastaanottajat tahtovat kokeilla valkosuklaan värjäämistä vihreäksi. Valkosuklaan lisäksi oli tietenkin kaveriksi laitettava maitosuklaatakin. Pakkasin samaan pussiin Ikeasta ostetut suklaamuotit, joilla voi tehdä joko suklaasta tai sokerimassasta ja marsipaanista hahmoja. 

Tässä kuva omasta kokeilustani, värjäsin puolikkaan Pandan valkosuklaalevystä maustemitallisella vehnänorasjauhetta. Näin hauskoja tuli lumiukkomuoteilla. Vehnänoras ei maistunut ollenkaan.

Phototastic-25_11_2016_6e3ada2a-f5e8-4ed