Phototastic-22_12_2016_4bb14c75-0f0a-4dc

Tein jouluksi porkkanalaatikkoa, mutta huomioin reseptin tällä kertaa SCD-ruokavaliota noudattavan mukaan. On paljon helpompaa kuitenkin tehdä ruokavaliorajoitteisen mukaan laatikot, kuin että olisi jokaiselle omansa. Tästä versiostahan jätetään riisi pois, koska sekään ei sovi SCD-ruokavaliota noudattavalle. Kerman korvasin kookosmaidolla, korppujauhot kookosjauholla, siirapin hunajalla ja heitin mukaan muuten vain inkiväärijauhetta, koska siitä on tullut meillä eräänlainen grillimauste (eli käy joka ruokaan). 

Ruokavaliolainen testasi maun ja hyväksyi, joten näitä livahti pakastimeen useampi vuoallinen.

 

1 kg kuorittuja porkkanoita

1 dl kookosmaitoa

2 rkl kookosjauhoja

1 rkl hunajaa

1 kananmuna

25 g voita

1 tl suolaa

1/4 tl raastettua muskottipähkinää

1/4 tl valkopippuria

1/4 tl inkiväärijauhetta

 

Pinnalle:

1 tl kookosjauhoja

2 tl voita

 

Kuori ja keitä tai höyrytä porkkanat.

Kaada vesi pois ja muussaa porkkanat ensin survimella ja vatkaa sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää voi ja puolet kookosmaidosta, vatkaa huolellisesti. Lisää mausteet, kookosjauho ja loput kookosmaidosta, vatkaa. Lisää lopuksi hunaja ja kananmuna koko ajan vatkaten.

Lämmitä uuni +175 asteeseen. Kaada massa vuokaan, tee pintaan kuviot ja ripottele kookosjauhot. Lisää lopuksi pieniä voinokareita. Paista tunnin ajan. 

Porkkanalaatikko kannattaa tehdä etukäteen ja pakastaa, jolloin aattona se tarvitsee vain sulattaa ja lämmittää.