Hassun harmaan banaaninjäätelön innoittamana päätin kokeilla samalla kaavalla persikkajäätelön tekemistä. Nyt ainakin meidän lähikaupan persikat ovat kypsiä, makeita ja mehukkaita, joten ajankohta oli oivallinen tämän yhdistelmän testaamiselle. Käytin persikat kuorineen.

Lopputulos oli loistava, pidin tästä enemmän kuin alkuperäisestä banaanijäätelöstä. Kookoksen maku oikeastaan katosi, mutta se ei minua haitannut.

Kun jäätelöä rohmuaa kulhoon suoraan jäätelökoneesta, se on kuin pehmistä. Siksi kuva annoksesta on vähän huono.

WP_20150730_018.jpg

530 g kypsiä persikoita

1/2 rkl sitruunamehua

1 1/4 dl kookosmaitoa

3/4 dl paksua, keltaista, toffeemaista hunajaa

1/3 dl neitsytkookosöljyä

ripaus suolaa

Soseuta persikat ja sitruunamehu tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Pidä tehosekoitin käynnissä ja lisää kookosmaito, hunaja, kookosöljy sekä ripaus suolaa.

Kaada seos kulhoon ja peitä kannella, jotta astiaan ei pääse ilmaa. Nosta jääkaapiin vähintään 3-4 tunnin ajaksi. 

Tässä on kuva jäätelömassasta.

WP_20150730_009.jpg

Kun seos on jäähtynyt kylmäksi, laita se jäätelökoneeseen ja anna pyöriä niin kauan, että tulee valmista.

Kaavi valmis jäätelö kannelliseen rasiaan ja pakasta ainakin kolmen tunnin ajan ennen tarjoilua. Tässä sitä herkkua on tulossa pitkän odotuksen jälkeen...

WP_20150730_014.jpg

Mikäli teet jäätelön ilman jäätelökonetta, ota rasia puolen tunnin välein pakastimesta ja vatkaa seosta sähkövatkaimella. Toista tätä niin kauan kuin seos vain on vatkattavissa.

Suosittelen lämpimästi tätä reseptiä!