Näin ohjelman, jossa pari kaveria seikkaili Firenzessä maistelemassa erilaisia ruokia eri ravintoloissa. En muista ohjelman nimeä, mutta nappasin reseptin gnudeihin siitä. Tarjosin nämä lisukkeina lihapullille. Ihan tismalleen ohjeen mukaan tämä ei mennyt...

1240086318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3 reilua kourallista pinaatinlehtiä

3 valkosipulinkynttä

5 rkl oliiviöljyä

500 g ricottajuustoa

noin desi parmesaanijuustoa raastettuna

pari rkl vehnäjauhoja tarvittaessa

suolaa

20 kirsikkatomaattia halkaistuna (voisi laittaa enemmänkin)

8 basilikan lehteä

 

Pese ja silppua pinaatinlehdet. Laita 3 rkl oliiviöljyä kuumenemaan paistinpannulle. Murskaa sekaan 1 1/2 valkosipulinkynttä. Paista pinaatinlehdet pehmeiksi, kumoa kulhoon ja jäähdytä. Laita kulhoon ricottajuusto, ripottele sekaan vähän kerrallaan vehnäjauhoja, mikäli juusto on vetistä. Sekoita hyvin, lisää suolaa, puoli desiä parmesaania ja sekoita taas. Laita paistinpannulle 2 rkl oliiviöljyä, lisää loput 1 1/2 valkosipulinkynttä murskattuna, halkaistut kirsikkatomaatit sekä silputut basilikan lehdet. Anna kypsyä noin viiden minuutin verran. Pyörittele ricottajuustoseoksesta isohkoja palloja. Kaada puolet tomaateista uunivuokaan, laita ricottapallot eli gnudit päälle ja kaada loput tomaateista pinnalle. Ripottele pinnnalle 1/2 dl parmesaaniraastetta, nosta vuoka uuniin ja paista +200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes gnudit ovat hieman ruskistuneet pinnalta. Tarjoile heti.