En ole ihan varma, että mistä idea näihin ”tacoihin” lähti, ehkäpä ensimmäisen kipinän sain jo karppausaikoina? Vastaavia reseptejä löytyy varmasti blogista jos toisesta, mutta tässä on minun versioni. Nämä olivat aivan järkyttävän hyviä ja näitä tehdään ihan takuulla vielä toisenkin kerran.

Tämä resepti sopii karppaajalle, gluteenitonta tai SCD-ruokavaliota noudattavalle. Jos lähikaupasta ei löydy cosmopolitan-salaattia, kokeile tilalla esim. rooman- eli sidesalaattia tai vaikka jääsalaattia.

 

13110040-normal.jpg

 

Lisukkeet:

Juustoraaste (meillä gouda)

paloiteltu kurkku

paloiteltuja tomaatteja

 

varsinaiset ”tacot” eli cosmopolitan-salaatinlehdet pestyinä

 

Jauhelihatäyte:

400 g naudan jauhelihaa

1 rkl paistonkestävää oliiviöljyä

3 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

2 tl paprikaa

½ tl rouhittua mustapippuria

jalapenoa silputtuna maun mukaan

 

Kotitekoinen tomaattimurska:

2 isoa pihvitomaattia

1 dl vettä

 

Laita oliiviöljy lämpimälle paistinpannulle, raasta tai purista valkosipuli sekaan. Älä anna palaa, lisää jauheliha. Paista ja mausta jauheliha, lisää lopuksi jalapenon palat. Valmista samalla tomaattimurska. Kuori tomaatit, poista siemenet ja kanta. Paloittele tomaatit. Laita vesi kasariin, kiehuta ja lisää tomaattipalat joukkoon. Anna kypsyä, kunnes enimmät nesteet on haihtuneet ja tomaatit alkavat hajota. Survo seos sauvasekoittimella sileämmäksi. Lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.

 

Avocadolisuke:

2 kypsää avokadoa

puolikkaan sitruunan mehu

ripaus suolaa

 

Halkaise avokadot, poista kivet veitsellä ja kaiva hedelmäliha ulos lusikalla. Paloittele ja nosta palat kulhoon. Muussaa avokadon palat haarukalla ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lisää ripaus suolaa. Sekoita hyvin lusikalla.

 

Täytä salaatinlehdet täytteillä ja lisukkeilla, nauti!

 

Varaa ainakin kolme salaatinlehteä per ruokailija. Hiukan sotkuista herkkua, mutta siitä viis, kun maku on kohdallaan.