WP_20141220_007.jpg

SCD-ruokavaliota (sokeriton, maidoton, viljaton) noudattavan joulusta ei tarvitse tulla herkuton. Kokeilin tehdä kuivakakkua, ensimmäisen satsin tein mantelijauhoihin (käytettävä tässä reseptissä 120 g kookosjauhojen tilalta), mutta mielestäni manteli ei toimi niin hyvin kuin kookosjauho, koska se on karkeampaa ja kuivakakuissahan muutenkin käytetään erittäin hienoja jauhoja. Siksi sovelsin tähän SCD-mustikkapiirakan pohjan ohjetta. Mausteet tuovat kakkuun kivaa vaihtelua ja kuivahedelmillä saa mukavaa mehevyyttä. Sopii myös hyvin jouluviemisiksi sokeria ja viljaa välttävän kotiin.

40 g kookosjauhoja

65 g hunajaa

100 g voita

3 munaa

1/2 dl mantelilastuja

1/2 dl hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuna

1 dl kuivattuja viikunoita (Urtekram) paloiteltuna

1 dl aurinkokuivattuja taateleita (Urtekram) paloiteltuna

1/4 tl neilikkaa

1/2 tl kanelia

1/4 tl inkivääriä jauheena

Rouhi hasselpähkinät, pilko viikunat ja taatelit. Vaahdota voi ja hunaja vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon, mutta vatkaa hyvin. Lisää kookosjauho ja mausteet, vatkaa hyvin. Lisää lopuksi mantelilastut, pähkinärouhe ja pilkotut hedelmät ja sekoita ne hyvin taikinaan. Kumoa taikina pienehköön kuivakakkuvuokaan, levitä nuolijalla tasaiseksi. Paista uunissa +175 asteessa noin 30 minuuttia.