Välillä pitää antaa periksi myös höpsötyksille. Mielestäni appelsiini ja coca-cola sopivat hyvin yhteen ja sain jo jonkin aikaa sitten ajatuksen kokeilla tehdä cola-appelsiinihilloa. Idea luultavasti lähti colakakusta ja tuolloin ajattelin, että sen kaveriksi sopisi appelsiinihillo. En ole koskaan ennen tehnyt hilloa ja tämä olikin oikein mukava harjoitus, varsinkin kun lopputulos oli onnistunut.
4 dl coca-colaa

noin 10 kpl appelsiineja (tai 900 g appelsiinin hedelmälihaa ja mehua)

1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

1/4 tl vaniljajauhetta

1/8 tl suolaa


Leikkaa terävällä veitsellä kuori pois appelsiineista ja poista kalvo ja siemenet samalla niin, että vain hedelmäliha jää jäljelle.

Phototastic-4_11_2016_a036fd0c-6016-4d7e

Laita hedelmäliha kattilaan, kaada coca-cola joukkoon, samoin suola ja vanilja ja kiehuta seosta hiljalleen noin viidentoista minuutin ajan. Lisää kiehuvaan seokseen vähitellen ja keitä noin 10-15 minuuttia, tai kunnes nestettä on haihtunut reilusti.

Tällä välin pese lasipurkit huolellisesti, laita uuni lämpeämään +100 asteeseen ja steriloi hillopurkit uunissa pitämällä ne siellä 30 minuutin ajan. Siinä ajassa ehtii hillokin valmistua ja voit jäähdyttää sitä tarvittaessa hiukan vaikka kylmässä vesihauteessa.

Ota lasipurkit uunista ja kaada hillo niihin. Sulje kansi ja anna jäähtyä. Avaamaton hillopurkki säilyy ihan huoneenlämmössäkin, mutta avattuna se on syytä säilyttää jääkaapissa.

Tässä vielä lähikuvaa hillosta, väri on tosiaan tumma.


Hillo sopii erinomaisesti vaikkapa lettujen kera tarjottavaksi.