Ostin joskus kesällä tämän kaakaonmakuisen kondensoidun maidon eräästä herkkukaupasta. En oikein keksinyt millään, että mitä siitä tekisin. Tällä viikolla huomasin, että purkin eräpäivä lähestyy ja minulle tuli kiire kehittää siitä jotakin. Teki mieli kuivakakkua kahvin kanssa, joten päätin testata miten käy.

 

Markomilk-normal.jpg

 

Purkin avattuani huomasin, että sisältö oli kaikkea muuta kuin kondensoitua maitoa kaakaolla värjättynä. Maku muistutti Tazzan kaakaotiivistettä.

160 g voita

2 dl fariinisokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

1 ½ tl leivinjauhetta

1 prk Markomilk kondensoitu maito kaakaolla

 

Pinnalle: tomusokeria

 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi kondensoitu kaakaomaito.

 

Voitele vuoka ja jauhota se kevyesti vehnäjauholla. Paista 175 asteessa noin tunti.

 

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Koristele sihtaamalla tomusokeria päälle.

 

13110012-normal.jpg