Tämän vinkin sain Tampereen tädiltäni ja serkultani. En tiedä ovatko he itse tämän kehitelleet vai ovatko napsaisseet ohjeen jostakin. Mutta oikein maistuvia ovat, olen tainnut tehdä näitä vuoden aikana jo kolme kertaa. Nämä "pasteijat" näyttävät vähän hassuilta, mutta ovat älyttömän helppoja valmistaa ja erittäin herkullisia!
Torttu- tai voitaikinaa
punaista pestokastiketta
vuohenjuustoa
voiteluun kananmunaa
Leikkaa voi-/torttutaikinasta neliöitä (halutessasi voit kaulita taikinaa ensin hieman), voitele kananmunalla, lisää neliön keskelle punaista pestoa ja sen päälle viipale vuohenjuustoa. Kaulitsemattomat neliöt kohoavat uunissa moninkertaisiksi, jolloin täyte saatta levitä pitkin peltiä, joten suurimpien "vahinkojen" välttämiseksi olen tökkinyt keskustaa haarukalla. Paista valmiit neliöt +225 asteessa, kaulittujen levyjen paistoaika alle 10 min ja kaulitsemattomien 10 min ja päälle. Nämä ovat herkullisimpia lämpiminä!
Kommentit