En sitten laittanut tarkkoja määriä ylös, joten joudun vähän taas keksimään paljonko laitoin ja mitäkin. Näiden maku paranee mitä kauemmin ne on saaneet olla jääkaapissa.

Tarvitset kaksi suklaakääretorttupohjaa eli tee näitä kaksi:

Suklaakääretorttu

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl ohrakasta tai perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon. Sekoita ja kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lämmitä uuni +225 asteeseen ja paista 5-7 minuuttia. Tee toinen samanlainen. Hymy

Leikkaa jäähtyneet kääretorttupohjat puoliksi. Tarvitset leivoksiin kolme puolikasta, yksi puolikas jää vaikka kokille syötäväksi.

Täyte:

3 kpl Maraboun SMIL minttusuklaanappirullia

loraus kermaa

kermavaahtoa: 3dl kermaa + sokeria 

kostutukseen: sprite

Valmista minttusuklaatäyte: sulata minttusuklaanapit kermaan ja anna seoksen pulpahtaa. Minttusuklaatäyte on parasta kun se on kastikemaista, levittyy helposti torttupohjan päälle, mutta ei valu liikaa. Kostuta kääretorttupohja spritellä ja levitä päälle puolet minttusuklaatäyteestä ja kermavaahdosta. Nosta päälle toinen torttupohja, kostuta ja kaada päälle loput minttusuklaatäytteestä, levitä se tasaisesti ja lisää lopuksi kermavaahto. Nosta kolmas torttupohja päälle ja kostuta se. Kääri koko komeus kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Leikkaa minttusuklaatortusta rumat ja epätasaiset reunat pois ja leikkaa torttu yhtäsuuriin leivospaloihin. Nostele leivokset vuokiin ja laita takaisin jääkaappiin.

Valmista kuorrute:

1 Maraboun SMIL minttusuklaanappirulla

loraus kermaa

Koristeeksi: kermavaahtoa

Sulata taas minttusuklaanapit kermaan, pulpauta seosta. Levitä seos tasaisesti leivosten pinnalle, anna jäähtyä ja koristele kermavaahtopursotuksilla.