Idea näihin lähti kirjasta Madventures: kansainvälisen seikkailijan opas. Riku ja Tunna kehuskelivat Intiassa maistamallaan masala dosalla (perunalla ja herneillä täytettyjä lettuja). Pitipä minun sitten heti testata miltä maistuisi crepit perunalla ja kikherneellä täytettyinä. Nämä oli kyllä tosi hyvä...
Crepit:
2 munaa
suolaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sulaa voita
vatkaa kananmuniin suola, maito, vehnäjauhot ja lopuksi sula voi. Anna taikinan turvota hetken aikaa ja paista sitten letut esim. voi-oliiviöljyseoksessa.
Täyte crepeille:
4 isoa perunaa keitettynä
1 1/2 dl kikherneitä (joko keitettyjä tai säilöttyjä)
voita
inkiväärijauhetta
currya
kurkumaa
cayennepippuria
jeeraa eli juustokuminaa
suolaa
1 tl sinappijauhetta
Paloittele perunat ja voit litistellä niitä hieman. Laita voita paistinpannulle ja sekoita siihen sinappijauhe. Lisää vähitellen muut mausteet makusi mukaan. Lisää lopuksi peruna ja kikherneet ja sekoita mausteet hyvin seokseen. Anna olla pannulla vähän aikaa ja täytä sitten crepit täytteellä. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit