WP_20150209_001.jpg

800 g naudan jauhelihaa

4 kuorittua punajuurta raastettuna

1/4 tl rouhittua mustapippuria

2 valkosipulin kynttä

nokare voita (1 rkl)

2 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

1 kananmuna

170 g sinihomejuustoa (käytin aurajuustoa, mutta esim. Roquefort käy SCD-ruokavaliota noudattavalle)

 

Raasta punajuuret ja valkosipuli ja kypsennä niitä voitilkan kanssa paistinpannulla. Me raastoimme punajuuret hyvin ohuiksi, joten niitä ei tarvinnut kauaa pannussa kypsentää. Kun enimmät nesteet ovat haihtuneet, lisää mausteet ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään +200 asteeseen. 

Sekoita jäähtynyt punajuuriseos, kananmuna ja jauheliha huolellisesti. Jaa taikina kahtia ja taputtele ohuita pihvejä leivinpaperilla vuoratulle pellille toisesta puolikkaasta. Lisää väliin sinihomejuustoa maun mukaan ja taputtele lopuksi jäljelle jääneestä taikinasta tiiviit kannet pihvien päälle.

Paista uunissa noin 20 min. Nauti salaatin tai uunijuuresten kera.