Perinteiseen vaniljakastikkeeseen tulee niin vähän jauhoja (yleensä perunajauhoja), joten ajattelin, että miksipä niitä tarvitaan ollenkaan, jos kananmunankeltuainen toimii kastikkeen sakeuttajana. Näin syntyi SCD-kelpoinen vaniljakastike, jonka makuraati kelpuutti pysyväksi lisäykseksi jälkiruokalistaan.

Näin kauniin keltaista ja samettista aito vaniljakastike on.

Phototastic-23_3_2017_3f525e51-228e-4f67

4 dl kookosmaitoa

3 kananmunankeltuista

2 rkl hunajaa

1 vaniljatanko

ripaus ruususuolaa

 

Erottele keltuaiset valkuaisista, halkaise vaniljatanko ja vedä siemenet esiin liikuttamalla esim. veitsenkärkeä pituussuunnassa. Laita kaikki ainekset kattilaan.

Phototastic-23_3_2017_df2805ab-c2e1-45f8

Vatkaa vispilällä ainekset sekaisin, laita levylle ja kuumenna seosta keskilämmöllä vähän väliä vatkaten niin kauan, että kastike sakenee eli noin viidentoista minuutin ajan. Poista vaniljatangon palat kastikkeesta, jäähdytä ja tarjoile esim. kuivakakun lisukkeena.