Purkki kondensoitua maitoa karjahteli minulle kaapista. Olihan se siellä pari viikkoa ollutkin. Päätin vihdoin ja viimein kokeilla tehdä pari vuotta sitten leivontablogeissa seikkaillutta muoti-ilmiötä, banoffeeta. Ei ehkä olisi kannattanut paristakin syystä. Ensinnäkin poltin itseni tulikuumalla kinuskilla. Solisluuni päällä on nyt kiva kastemadon muotoinen palovamma. :D Ja toisekseen banoffee oli aivan liian imelää minun makuuni. Ylihypetetty leipomus, joka ei varmasti paranna kenenkään sokeririippuvuutta. Teitä on varoitettu! Laitan reseptin kuitenkin tähän, eihän tämä mikään leivontablogi muuten olisi.

 

Kinuski:

1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa

Poista säilyketölkistä etiketti ja keitä sitä keskilämmöllä noin 2,5 h. Lisää kattilaan vettä tarvittaessa.

 

Keksipohja:

300 g Rainbow Cookies (suklaa)

75 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada voi-keksiseos päälle. Painelle voi-keksimuruseos tasaiseksi pohjaksi irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

 

Täyte ja koristelu:

3 banaania

2,5 dl Flora-vispiä

vaniljasokeria

sokeria

kaakaojauhetta

 

Anna keitetyn maitopurkin jäähtyä ennen avaamista ja varo, ettet polta itseäsi kuumalla kinuskilla kuten allekirjoittanut. Kaada kinuskikastike keksipohjan päälle. Viipaloi kaksi banaania kinuskin pinnalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Levitä kermavaahto banaanien päälle. Viipaloi viimeinen banaani koristeeksi banoffeen pinnalle, tee halutessasi pursotukset ja sihtaa päälle kaakaojauhetta. Sokerihumala on taattu.