Pohja:
12 kpl Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
2dl kermaa
2 dl kinuskikastiketta
2 tl vaniljasokeria
3 dl piimää
6 liivatelehteä
3 rkl vahvaa kahvia
Koristeeksi:
Tummaa suklaata ja kermavaahtoa
Murenna keksit murusiksi ja sulata rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Laita kelmu/leivinpaperi irtopohjavuoan päälle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin hetkeksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kinuskikastike, vaniljasokeri ja piimä ja vatkaa taas. Keitä vahvaa kahvia, kuumenna kiehuvaksi mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivate-kahviseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Koristele hyytynyt kakku suklaalla sekä kermavaahdolla ja tarjoile.
Kommentit