Olen jo pitkään halunnut kokeilla ravintola Farangin karkkipossua, mutta kun meillä on SCD-ruokavaliota noudattava, niin joutuisin syömään koko komeuden yksin eikä se tunnu kivalta. Siksi päätinkin tehdä reseptistä SCD-version ja käytin sisäfilettä, koska sellainen löytyi jääkaapista. Vähän tietenkin itketti, kun soijakastikettakaan ei saa käyttää, mutta näillä oli mentävä. Lopputulos oli erittäin onnistunut, vaikka teinkin oikeastaan koko reseptin aivan toisin kuin alkuperäinen meni. SCD-ruokavaliota noudattavien lisäksi tämä resepti sopii kaikille, jotka välttelevät sokerin käyttöä ruoanlaitossa, hunaja on kuitenkin erittäin maukas vaihtoehto. 

Vaikka valmisteluihin menee pari päivää, niin lopputulos on todella vaivansa väärti. Suosittelen lämpimästi! 

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

WP_20150426_010.jpg


n. 600 g porsaan sisäfilettä


Haudutusliemi:

1 valkosipulinkynsi

2 1/2 cm:n pala tuoretta inkivääriä

6 dl vettä

15 g merisuolaa

2 rkl valkoviinietikkaa

50 g hunajaa

1/4 tl valkopippuria

10 kokonaista mustapippuria

1/4 tl chilijauhetta

1 tl paprikaa


Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja kaada liemi uuninkestävään vuokaan. Lisää joukkoon sisäfile (voi leikata kahtia, jos on kovin pitkä). Peitä vuoka foliolla, laita uuniin noin +90 asteen lämpötilaan ja pidä yön yli (meillä oli 8 h).

Nosta aamulla liha pois uunista ja haudutusliemestä, anna jäähtyä.

Kääri lihat folioon, nosta jääkaappiin ja laita paino päälle (meillä painona toimi litran mehupurkki).

Ota haudutusliemestä talteen 3/4 dl ja laita se jääkaappiin.


Karkkikastike:

3/4 dl haudutuslientä

1/4 tl kanelia

1/2 tl chilijauhetta

1/2 dl vettä

50 g hunajaa


Paistamiseen:

Voita ja gheetä


Kuori rasva jäähtyneestä haudutusliemestä, lisää liemi kattilaan ja lisää joukkoon kaneli ja chili. Kiehauta hetken aikaa ja ota kattila pois levyltä.

Sekoita toisessa kattilassa vesi ja hunaja, kuumenna seosta, kunnes se kuohuu kunnolla ja tiivistyy hiukan kasaan.

Lisää maustettu haudutusliemi hunajaliemen joukkoon ja keittele seosta, kunnes se paksuuntuu. Minulla tämä kävi noin puolessa tunnissa, kun alkuperäisessä reseptissä aikaa kului tunnin verran. Jäähdytä karkkikastiketta hiukan ennen tarjoilua.

Ota liha pois jääkaapista, leikkaa lihasta tuhteja viipaleita. Liha on hyvin mureaa, joten leikkaaminen voi olla haastavaa, kannattaa olla kunnon veitsi. Laita paistinpannu kuumenemaan, lisää voi ja ghee. Paista lihat kuumassa pannussa niin, että molemmat puolet saavat ruskean pinnan, älä kuitenkaan kuivata lihaa!  Asettele lihapalat tarjoiluastiaan ja kumoa karkkikastike lihojen päälle. Tarjoile SCD:tä noudattavalle esim. uunijuuresten tai juuressoseen kanssa, muut nauttivat tämän joko riisin tai perunan kera.

PS. Enkä edes kaivannut koko soijakastiketta, kun vihdoin pääsin maistamaan lopputulosta.

Tätä olisi kyllä niin mukava tarjota puuhastavalle Paulalle perheineen, lähteä yhdessä nopealle makumatkalle Aasiaan.