Sokerittoman glögin valmistaminen on helppoa. Halutessaan glögitkin voi keitellä valmiiksi ja pakastaa joulua odottamaan, mutta itse vain puristin mehut ja pakastin ne, koska minusta itse glögin keittely kuuluu asiaan. Tästä ohjeesta riittää kahdelle.

Phototastic-13_12_2016_e28d3d2c-b3e6-479

2 dl rypälemehua (tuorepuristettua)

3 dl tuorepuristettua omenamehua (kaupan)

1/2 vaniljatanko

parin cm:n pala tuoretta inkivääriä

1 rkl hunajaa

1 kanelitanko

1 tähtianis

Tarjoiluun: rusinoita ja mantelilastuja


Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna ja hauduta juomaa kannen alla noin 20 min ajan. Tarkista maku. Jos glögi tuntuu liian vahvalta, voit laimentaa sitä halutessasi hiukan vedellä. Siivilöi glögi ja tarjoile rusinoiden ja mantelilastujen kera.