Törkeintä, mitä kirjailija saattaa tehdä, on kirjoittaa teokseensa mukaan ruokaohjeita. Yleensä tästä ei lukijaa varoiteta millään tavalla ja sitten lukiessa tulee nälkä. Näin kävi minulle.

Luin jo joskus ajat sitten Dana Baten kirjoittaman kirjan "The Secret Supper Club". Sieltä jäi kummittelemaan useampikin resepti, mutta näitä mascarponetäytteisiä taateleita pekoniin käärittynä tulin kokeilleeksi ensimmäistä kertaa. Olihan ne kyllä hyviä, mutta minusta taatelit maistuvat hyviltä myös ilman mascarponetäytettä, joten halutessasi voit jättää täytteen laittamatta.

Alkuperäisessä reseptissä käskettiin laittamaan pekonisiivut kahtia, ja olen tehnyt kerran niinkin, mutta silloin minusta ei pekoni maistunut tarpeeksi, joten tällä kertaa käytin kokonaista pekonisiivua. Jos määrä epäilyttää, voit hyvinkin laittaa siivut kahtia.

Nämä sopivat hyvin illan istujaisten naposteltaviksi, mutta ovat kyllä sen verran raskasta herkuteltavaa, että kaveriksi sopii jotakin keveämpää. Hyviä sekä kylmänä että lämpimänä. 

Katogoria on vähän hassu, aamupalat/välipalat, mutta menköön tämän kerran.

WP_20160119_005.jpg

12 kokonaista taatelia

12 siivua pekonia

2 rkl mascarponea

3/4 tl juoksevaa hunajaa

1/4 tl tuoretta sitruunamehua

Laita uuni lämpenemään +200 asteeseen. Sekoita mascarponen sekaan hunaja ja sitruunamehu. Avaa taatelit, poista kivet tarvittaessa ja lusikoi täyte sisään. Kun taatelit on täytetty, kääri ne pekonisiivujen sisään ja nostele pellille.

WP_20160119_001.jpg

Paista nyyttejä uunissa 6 minuuttia, ota ulos, käännä ja paista uudelleen 6 minuuttia. Toista tätä, kunnes pekoni on kypsää. Itselläni kokonaispaistoaika oli 24 minuuttia. Nosta nyytit ulos uunista talouspaperille ja valuta ylimääräinen rasva.

Tarjoile.

WP_20160119_003.jpg