Olemme viime aikoina ihastuneet monitoimikoneen raastamistoimintoon, joka vapauttaa kädet pilkkomisesta, ja isommalla terällä raastaessa palaset jäävät mukavan rouheiksi. Tämä lohikeitto on erittäin maukausta, kun se tehdään itse keitettyyn kalaliemeen

WP_20150716_015.jpg

1 pienehkö kesäkurpitsa

1 paprika

2 keskikokoista porkkanaa

1 l kalalientä

1/2 l vettä

600 g lohta kuutioituna

1 tl kurkumaa

1 tl paprikaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

1/4 tl jauhettua valkopippuria

1/2 tl inkiväärijauhetta

1/2 tl suolaa

1 rkl kuivattua tilliä

Laita kalaliemi ja vesi kuumenemaan. Sillä välin raasta tai pilko kasvikset pieneksi, ja lisää ne kiehuvaan veteen. Lisää mausteet, ja anna niiden kiehua noin 15 minuutin ajan tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää viimeiseksi lohikuutiot ja anna keiton kypsyä kannen alla vielä noin 10 minuutin ajan, tai kunnes lohi on kypsää. Tarkista maku ennen tarjoamista.