Viime aikoina olen törmännyt tosi monessa paikassa yhden raaka-aineen pehmikseen, jota nice creamiksikin sanotaan. Pakkohan sitä oli kokeilla, kun tarpeeksi monia kuvia näki ja kokemuksia luki. Herkullista, lisäaineetonta ja tämä sopii ihan pientenkin lasten herkutteluhetkiin, kunhan vain banaanista ei tule oireita.

Tähän ei tarvita jäätelökonetta, vaan pehmis syntyy ihan monitoimikoneella, jossa on terät. Tehosekoitin saattaa rikkoutua jäisten banaanien vuoksi, joten sitä en suosittele missään nimessä käyttämään, jos vain mahdollista. Toinen erittäin tärkeä asia onnistumisen kannalta on, että banaanit ovat kypsiä, kuorissa tulee siis näkyä tummia pilkkuja.

Tässä sitä kultaista herkkua on, kaakaojauheella maustettuna ja ilman.

WP_20150809_008.jpg

Kolme banaania

1 tl raakakaakaojauhetta

Viipaloi banaanit, laita ne ilmatiiviiseen pakasterasiaan ja laita pakastimeen yön yli. Vähimmäisaika banaaniviipaleiden pakastamiselle näytti blogeissa olevan kaksi tuntia, mutta suosittelisin pitämään pidempään, esim. juurikin sen kahdeksan tuntia.

Ota banaaniviipaleet pakastimesta ja jätä ne lepäämään pöydälle noin kymmeneksi minuutiksi.

WP_20150809_001.jpg

Laita banaaniviipaleet monitoimikoneeseen ja käynnistä kone.

WP_20150809_003.jpg

Ja sitten seurataan silmä kovana vieressä. Kun terät eivät ulotu massaan, pysäytä laite ja kaavi massaa reunoilta keskemmäksi. Ensin massa menee muruiksi, mutta anna koneen surista ja kaavi aina välillä.

WP_20150809_004.jpg

Jossakin vaiheessa tapahtuu kummia ja banaani ottaa silkkisemmän olomuodon (tässä kuvassa kone on käynnissä).

WP_20150809_005.jpg

Ja tällaista siitä pitää tulla. Kyllä on ihmeellistä, pelkästään yksi raaka-aine ja tältä näyttää lopputulos!

WP_20150809_006.jpg

Tässä vaiheessa voit sitten halutessasi lisätä joukkoon "mausteet" eli esim. pähkinävoita, nutellaa, hunajaa, kaakaojauhetta, suklaahippuja, kookoslastuja, pähkinärouhetta, vaniljajauhetta tai kanelia jne., mitä ikinä mieleen juolahtaa. Tai voit tehdä niin kuin minä, annostele kolme neljäsosaa jo valmiiksi laseihin ja lisää loppuun raakakaakaojauhetta.

WP_20150809_007.jpg

Sekoita "mausteet" pehmismassaan, laita kone vielä hetkeksi päälle ja annostele laseihin. Tarjoile heti.

WP_20150809_011.jpg 

Maku on ihan mieletön, tietenkin tämä pehmis maistuu voimakkaasti banaanille, mutta minä pidin niin paljon, että tätä tehdään meillä varmasti toistekin. Raaka-aineiden suhteen vain taivas on rajana, koska banaanien lisäksi tässä voi käyttää myös muita hedelmiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät muut hedelmät ja marjat anna samanlaista koostumusta. Itse ajattelin kokeilla jatkossa niin, että laitan massaan puolet banaania ja puolet jotakin muuta hedelmää/marjaa jäädytettynä. Mango antaa ilmeisesti myös samantapaisen koostumuksen, samoin yllättävää kyllä avocado!

SCD-ruokavaliota noudattavalle kaakao ei sovi, mutta suklaista makua voi siinä tapauksessa hakea esim. taateleilla. 

Jos haluat valmistaa isomman satsin, niin osan pehmiksestä voi pakastaa syötäväksi myöhemmin. Meillä ei siihen tarkoitukseen riittänyt, vaan kaikki katosi laseista niin että vilahti.

Jäädytetyt banaaniviipaleet käyvät loistavasti myös pirtelöihin ja smoothieihin.