En ollutkaan hetkeen tehnyt lasagnea, joten nyt kun meillä on muutenkin italialaisvaikutteinen ruokavalio, päätin tehdä lasagnea. Tästä tuli taas niin hyvää, että olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon. Niin tai lasagnaahan tämä on (lasagna=yksikkö, lasagne=monikko) kun en tehnyt useampaa vuoallista...Silmänisku

1240158024_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jauhelihakastike:

1 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

400 g jauhelihaa

reilusti oreganoa

basilikaa

rouhittua mustapippuria

1 prk tomattipyrettä

1 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 prk tomaattimurskaa

pizzamaustetta


Juustokastike:

25 g voita

1/2 dl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

mustapippuria

suolaa

maustepippuria

ripaus muskottipähkinää

150 g mozzarellaraastetta


Lasagnelevyjä

2 dl edamjuustoraastetta

1 dl ruokakermaa

oliiviöljyä lasangevuoan voiteluun


Valmista ensin jauhelihakastike:

Laita oliiviöljy paistinpannulle kuumenemaan, murskaa siihen valkosipuli ja paista hetken. Lisää jauheliha, paista lähes kypsäksi ja lisää mausteet eli oreganoa, basilikaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita hyvin, lisää tomaattipyre, 1 dl vettä, kasvisliemikuutio ja sekoita taas. Survo tomaattimurska sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää reilusti oreganoa sekä hieman pizzamaustetta. Keitä kastiketta kasaan, noin 10 minuutin ajan. Nyt voit laittaa uunin lämpeämään +200 asteeseen.

Valmista juustokastike:

Laita voi sulamaan kattilaan, lisää jauhot, sekoita vispilällä ja anna kiehahtaa. Lisää vähitellen maito, sekoita koko ajan ja mausteet eli suola, musta- ja maustepippuri sekä ripaus muskottipähkinää. Anna seoksen kiehahtaa, ota pois levyltä ja lisää mozzarellaraaste.  Sekoita hyvin.

Tein lasagnelevyjä 4 kerrokseen, niitä sopi 3 vierekkäin. Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä, laita vähän jauhelihakastiketta ja juustokastiketta pohjalle ja lisää lasagnelevyt päälle. Laita noin kolmannes jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta, lisää taas lasagnelevyt, toista tämä vielä kaksi kertaa, mutta älä käytä ihan kaikkea jauheliha- ja juustokastikkeesta, jätä molempia ainakin desin verran. Sekoita loppuun juustokastikkeeseen 1 dl ruokakermaa ja laita neljännen lasagnelevykerroksen pinnalle ensin loput jauhelihakastikkeesta ja sitten ruokakerma-juustokastike. Lisää aivan lopuksi juustoraaste ja paista uunissa +200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen tarjoilua, tarjoa salaatin kera.