WP_20150616_003.jpg

Ostin satsin kaakaovoita, joten kotitekoista suklaata on luvassa ihan useamman koe-erän verran. Yksi aiempi raakasuklaakokeilukin on takana, mutta en ollut mitenkään ilahtunut siitä, että raakasuklaapakettiin oli sujautettu agavesiirappia. Olen lueskellut aiheesta joskus netistä ja jäin siihen käsitykseen, että agavea kannattaisi välttää. Täällä on aiheeseen liittyen oikein kunnon avautuminen.

Mutta joo, tämä kokeilu on niin kaukana raakasuklaasta kuin olla ja osaa, koska sotkin sekaan sekä maitojauhetta että tomusokeria. Tirautin kuitenkin massaan myös hiukan hunajaa ja kookosöljyä, joten ei tämä nyt aivan mitään kaupan suklaata ole. Alkuperäinen minua innoittanut resepti löytyy videomuotoisena täältä, mutta itse lisäsin tosiaan massaan hunajaa ja kookosöljyä.

WP_20150615_001.jpg

50 g kaakaovoita

10 g kookosöljyä

10 g juoksevaa hunajaa

50 g tomusokeria

ripaus suolaa

2 rkl maitojauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa kattilassa, vispaa joukkoon juokseva hunaja.

WP_20150616_001.jpg

Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne kaakao-kookos-hunajaseokseen. Sekoita seos kunnolla ja kaada muotteihin. Nosta muotit jääkaappiin jähmettymään, aikaa tähän menee ainakin pari tuntia.

WP_20150616_002.jpg

Maku oli törkeän hyvä! Mietin, että ehkä tomusokeria olisi voinut laittaa jopa ihan himpun verran vähemmänkin. Koostumukseltaan tämä on erilaista kuin kaupan suklaa, tässä on hiukan enemmän purutuntumaa, mikä johtuu luultavasti joko hunajasta tai maitojauheesta. Mietinkin, että pitäisiköhän ensi kerralla lisätä maitojauhe ensimmäisenä kaakaovoihin ja antaa niiden "tekeytyä" pidempään ennen kuin seuraavat ainekset lisätään. Saa nähdä, tästä kokeilusta on hyvä jatkaa. Valmista suklaata tuli ehkä noin 170 g.

Jatkan kokeiluja taas myöhemmin.