Tein itselleni pikaruokana chicken currya tässä eräänä päivänä, ja puoliso valitteli minun tuoksuttaneen koko asunnon. No, täytyihän siitä sitten tehdä hänellekin oma versionsa, joka ei oikeastaan muuten eroa alkuperäisestä, kuin että tein tomaattipyreenkin itse. Raaka-aineiden kanssa tulee muutenkin olla tarkkana, koska mikä tahansa kookosmaito ei sovellu SCD-ruokavaliota noudattavalle. Ainakin Santa Marialla on täysin lisäaineeton versio, uskoisin sellaista löytyvän myös luontaistuotekaupoista.

Samoin mausteisiin kannattaa perehtyä etukäteen, sillä tavallinen lähikaupan currymauste ei käy SCD:tä noudattavalle, vaan suosittelen kääntymään taas esim. luontaistuotekaupan puoleen, tai jos saatavilla on Ruoveden Herkun tuotteita, niin niistä löytyy sopiva, lisäaineeton curryseos. 

WP_20150716_008.jpg

Tomaattisose:

4 tomaattia siemenet pois puristettuna ja paloiteltuna 

1 dl vettä

1/8 tl suolaa

1/8 tl rouhittua mustapippuria

Tomaattisosetta kannattaa valmistaa samalla vaivalla reilusti, koska ylimääräisen voi sitten pakastaa esim. pizzan tekemistä varten.  Olisin muuten tehnyt isomman satsin heti kerralla, mutta meillä ei sattunut olemaan enempää tomaatteja kaapissa.

Poista tomaateista siemenet ja kanta, ennen kuin paloittelet ne pienemmäksi. Laita palat kattilaan, kaada päälle vesi ja anna kiehua välillä sekoitellen. Kymmenessä minuutissa pitäisi olla jo valmista, joten surauta kypsät tomaatit sileäksi sauvasekoittimella, mutta jos sose on liian vetistä, kiehauta sitä vielä kasaan.


400 g broilerin rintafileitä leikeltynä

25 g voita paistamiseen

1/2 tl suolaa

2 valkosipulinkynttä

1/4 tl rouhittua mustapippuria

1 tl kurkumaa

1 tl currya

1 tl paprikaa

1/2 tl inkiväärijauhetta

1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 dl tomaattisosetta

3 dl kookosmaitoa

Leikkele broilerin rintafileet sopiviksi paloiksi, laita voi lämpiämään pannulle ja lisää valkosipuli. Lisää broilerinpalat pannulle, mausta ja anna paistua kypsiksi. Kun broilerit ovat kypsiä, lisää tomaattisose sekoita se hyvin kaikkiin lihapaloihin, anna muhia parin minuutin verran, ja kaada lopuksi joukkoon kookosmaito.

Suunnilleen tältä pitäisi nyt ruoan näyttää.

WP_20150716_002.jpg

Keitä kastiketta kasaan noin 15 minuutin ajan, tai kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet.

WP_20150716_003.jpg

Tarjoile esim. rakuunaporkkanoiden (tai riisin, elleivät kaikki noudata scd-ruokavaliota) kera.