Phototastic-25_11_2016_dc873f17-eb26-4d3

Amerikkalaistyyppisiä pannareita on kiva syödä aina silloin tällöin aamupalalla tai brunssilla. Versioita löytyy jos jonkinlaisia, ja minä tein tällä kertaa omani taloussuklaasta ja pekaanipähkinöistä. Inspiraationi sain Martha Stewartin pannareista, joiden ohje löytyy englanniksi täältä.

Joulukalenterin kolmas luukku sisältää kuivat ainekset pannareihin. Niiden lisäksi tarvitaan vain 2 rkl sulatettua voita, 1 kananmuna ja 1 1/4 dl maitoa, nestemäiset ainekset sekoitetaan keskenään ja lisätään kuiviin aineksiin. Sen jälkeen taikinan annetaan tasoittua hetken aikaa ennen paistamista.

Koska on lauantai ja saunapäivä, piti mukaan laittaa hiukan saunalimppariakin.

Phototastic-17_11_2016_3b427a2f-7b36-461

Tässä vielä koko resepti.

 

Kuivat ainekset:

1 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl hienoa sokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

3/4 tl leivinjauhetta

1/8 tl ruususuolaa

1/8 tl vaniljajauhetta

1 rivi (4 palaa) taloussuklaata paloiteltuna

1/3 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

 

Märät ainekset:

2 rkl voita sulatettuna

1 kananmuna

1 1/4 dl maitoa

Sekoita märät ainekset keskenään.

 

Phototastic-17_11_2016_82a8e374-d59e-4be

Yhdistä kuivat ja märät ainekset toisiinsa huolellisesti sekoittaen.

Phototastic-17_11_2016_602c0b61-1dbe-42e

Taikina on valmis, anna sen tasoittua noin viiden tai kymmenen minuutin ajan ennen paistamista.

Phototastic-17_11_2016_e86dd6dc-58a4-472

Paista pannarit keskilämmöllä voissa. Kun pannareiden pintaan alkaa muodostua ilmakuplien reikiä, on tullut aika kääntää pannarit.

Tarjoile vaahterasiirapin, hunajan tai kuuman suklaakastikkeen kera.