Tästä tuli ihan älyttömän hyvää, suosittelen kokeilemaan. Raparperi ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini, mutta näin siitä tulee jopa herkullista. Idea tähän tuli tarte tatinista. Kaunista tämä ei ole, mutta herkkua kyllä.


100 g kylmää voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tomusokeria

1 muna

 

Paloittele voi kulhoon, lisää vehnäjauhot ja tomusokeri ja nypi seos muruiksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita se taikinaan. Laita taikina jääkaappiin.

 

Täyte:

100 g voita

2 dl sokeria

450 g raparperia paloiteltuna

vettä kiehautukseen + 1 dl sokeria

Kiehauta vesi ja lisää 1 dl sokeria sekä raparperit, itse käytin pakastettua raparperia, joten kiehautin vain hetken ja valutin sitten ylimääräiset nesteet siivilällä pois.

Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja kuumenna. Anna seoksen muuttua karamellimaiseksi. Päällystä pyöreäpohjainen vuoka leivinpaperilla ja kumoa karamellisoitunut voi-sokeriseos sen päälle. Levitä se tasaisesti pohjalle ja kumoa päälle valutetut raparperit. Varo ettei raparperista irtoava vesi räisky kinuskiin osuessaan.

Ota taikina jääkaapista, kauli se ja laita raparperin päälle. Paista piirakkaa uunissa +200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kun otat paistoksen uunista, anna sen vetäytyä pari minuuttia. Laita sitten lautanen alle ja kumoa kakku sille. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera, herkkua myös ihan sellaisenaan.