3 kpl Digestive-keksiä
100 g Fazerin vaaleata maitosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
4 dl kermaa
Murskaa keksit, sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito kermavaahtoon ja lisää lopuksi keksimurut sekä sulatettu maitosuklaa. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa ennen kuin laitat sen jäätelökoneeseen tai pakastimeen. Jos teet jäätelökoneella, noudata sen ohjeita, mutta jos teet ilman jäätelökonetta, sekoita seosta 30 minuutin välein sähkövatkaimella niin kauan, kuin sähkövatkain jaksaa liikuttaa massaa (noin 3-4 tuntia). Sen jälkeen sekoittele lusikalla/haarukalla vielä tunnin välein (muutama tunti).
Jäätelöstä ei tule kivikovaa pakastuksen jälkeen, se on lusikoitavissa suoraan pakastimesta otettuna. Jäätelö on hyvin makeaa, joten sitä ei voi syödä kovin suurta annosta kerralla.
Kommentit