Tuli sitten vietettyä 30-vuotissynttärit Nizzassa ja Monacossa. Töissä juhlittiin synttärit sitten jälkikäteen. Vein työmaalle hätäisesti kyhätyn kakun, maku oli ehkä kyllä vähän parempi kuin näkö. Hymy Kääretorttupohjista tämän kyhäsin. Kuva ei ole häävi, kamera unohtui aamulla lähtörytäkässä kotiin ja kännykällä en onnistunut parempaa otosta saamaan. Pursotukset vinksin vonksin, ei pitäisi koskaan aamulla pursotella, varsinkin jos on kiire junaan...

1242670310_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kaakaokääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl ohrakasta

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista uunissa +225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa paistunut pohja leivinpaperille ja jäähdytä. Valmista täyte.

 

Kakun täytteeksi:

2 1/2 dl Flora vanillaa

100 g Lontoonraesuklaata rouhittuna

2 banaania

 

Kostutukseen: sitruunalimsaa (Sprite tai 7up)

Kuorrutukseen: noin 5 dl Flora vispiä ja koristeeksi 100 g Lontoonraesuklaata rouhittuna

 

Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää sekaan suklaarouhe. Leikkaa kääretorttupohjasta kolme yhtä suurta osaa (yksi palanen on kahtena kappaleena). Kostuta yksi palanen limsalla, viipaloi päälle 1 banaani ja lisää puolet täytteestä. Lisää päälle toinen pala (laitoin itse kaksiosaisen palan keskimmäiseksi) ja kostuta, viipaloi banaani sekä lisää loput täytteestä. Lisää pinnalle viimeinen pala, kostuta ja kääräise koko komeus kelmuun tai folioon ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään, jotta kerrokset eivät valu ja kakku "leviä". Tämän voisi toki tehdä hyydyttämälläkin, mutta en halunnut alkaa liivatteiden kanssa touhuamaan. Koristelin itse kakun aamulla niin, että ensin levitin pinnalle kermavaahtoa, lisäsin loput suklaarouheesta kakun keskelle ja pursotin reunat pikapikaa Flora vispillä. Ei tästä kyllä jäänyt palaakaan tähteeksi, joten kakku teki kyllä hyvin kauppansa työpaikalla.