Tein ruoaksi jotain moussakan ja lasagnen väliltä. Tällaista siitä tuli. Kuva on huono, maku on miljoona kertaa parempi. En ole itse aiemmin tykännyt kesäkurpitsasta tai munakoisosta, sama vika on ollut poikakaverillani, mutta nyt tämän ja aiemman moussakakokeiluni jälkeen taidamme hyväksyä nämä kasvikset osaksi ruokavaliotamme.

1243369778_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 munakoisoa

1 kesäkurpitsa

voita paistamiseen


Jauhelihakastike:

oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi murskattuna

400 g jauhelihaa

chilimaustetta

maustepippuria

basilikaa

loraus soijakastiketta

1 prk tomaattipyrettä

1 prk tomaattimurskaa

1 laakerinlehti


Juustokastike:

50 g voita

1/2 dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

150 g juustoraastetta

maustepippuria

mustapippuria

muskottipippuria

suolaa


Pinnalle: 50 g juustoraastetta ja loraus kermaa


Viipaloi kesäkurpitsat ja munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Laita munakoisoviipaleet likoamaan suolaveteen, jotta kitkeryys poistuu. Valuta niistä neste pois ja paista sekä munakoisot että kesäkurpitsat voissa niin, että ne saavat hieman ruskeaa väriä. Jäähdytä ne lautasella. Valmista jauhelihakastike. Laita pannulle oliiviöljyä, lisää siihen murskattu valkosipulin kynsi ja sekoita. Lisää jauheliha, paista ja mausta se. Survo tomattimurska sauvasekoittimella tasaiseksi, sekoita tomaattipyre jauhelihaan ja lisää lopuksi tomaattimurska, laakerinlehti ja keitä kastiketta kasaan. Valmista juustokastike. Laita voi sulamaan kattilaan, lisää sekaan jauhot, sekoita hyvin. Lisää maito ja anna kiehahtaa, mausta ja lisää lopuksi juustoraaste. Sekoita kastike tasaiseksi.

Laita lasagnevuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja sen pinnalle juustokastiketta. Peitä juustokastike munakoisoviipaleilla. Lisää taas jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja laita väliin kesäkurpitsaviipalekerros. Jatka näin kunnes kaikki munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet ovat loppu, kuitenkin päällimmäiseksi kerrokseksi jää hieman jauheliha- ja juustokastiketta. Lorauta pinnalle vähän kermaa, lisää juustoraaste ja paista +200 asteessa noin tunnin verran. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.