Helsingissä oli jokin aika takaperin Kahvifestivaalit, jonne tietenkin suuntasin kulkuni kahvia rakastavan serkkutytön kanssa. Matkalta tarttui kuitenkin mukaan erinomainen vinkki kokeilla kylmäuutettua teetä, koska kylmäuutettu kahvihan on minulle jo entuudestaan tuttu (siitä oma postaus).

Ja koska helteet on hellineet pääkaupunkiseutua, mikä sen parempaa janojuomaa kuin hunajalla makeutettu kylmäuutettu tee. Sopii myös SCD-ruokavaliota noudattavalle. Jos sokeri ei ole onglema, tee kannattaa makeuttaa siirapilla.

Prosessi toimii seuraavanlaisesti. Annostele tee ohjeiden mukaan, yleensä laadusta riippuen 1-2 tl kuppia kohti. Mittaa kylmä vesi kannuun tai pulloon, sekoita joukkoon hunaja (itse laitan noin 1 - 1 1/2 rkl yhtä litraa kohti). Lisää lopuksi teepussit. Nosta jääkaappiin, vihreä ja valkoinen kylmäuutettu tee valmistuu 6-8 tunnin aikana, musta tee sen sijaan kannattaa antaa olla 12 tuntia.

Kuvassa on neljää eri sorttia tulossa.

Vasemmalla purkissa on virolaista piparminttuteetä, toinen vasemmalta on Tescon English Breakfast -teetä, toinen oikealta serkun Thaimaasta tuomaa kiinalaista teetä ja oikeassa reunassa saman serkun Unkarista tuomaa aloe vera -teetä. 

20180528_235842%20-%20Edited.jpg

Jääkaapissa oli aika täyttä sen illan ja yön yli.

Aamulla oli mukava ihastella teeannoksia, näin syviä värejä löytyi jääkaapista, kun sen avasin.

20180529_153654.jpg

Makutesti osoitti minulle, että uskon kylmäuuttamisen sopivan kaikkein parhaiten yrttiteelle, valkealle ja mahdollisesti vihreälle teelle. Mustassa teessä oli aivan liikaa potkua minun makuuni, maistui liian kitkerältä minun suussani. Mies onneksi tykkäsi. Sen sijaan piparminttutee tai kuvassa näkyvä punainen aloe vera -tee olivat aivan järkyttävän herkullisia. 

Mietin myös, että maistuisikohan musta tee paremmin, jos siihen sekoittaisi mukaan esim. tuorepuristettua sitruuna- tai persikkamehua? Täytyy jatkaa kokeiluja.

Kylmäuutettu tee sopii erinomaisesti tarjottavaksi esim. juhlissa, mutta käy ihan näin kesäkuumalla myös janojuomasta.