Tämä on ilmeisesti ollut BBC:n Masterchefin jollakin kaudella tuomarien suosikki, joten pistin reseptin kokeiluun suurin odotuksin. Lopputulos oli lässähdys, siis ei itse kakun puolesta, vaan maun, koska minuun tämä ei tehnyt sellaista vaikutusta. Ihan hyvää, pirteää juustokakkua, mutta sitruunaa on mielestäni aivan liikaa. Tätä reseptiä täytyisi hienosäätää hiukan, jotta siitä saa maut juuri oikein kohdalleen. Lisäksi ihmettelen yhdistelmää sitruuna ja mustikka, mikä siinä niin ylivoimaisen herkullista on? Jos itse sitruunan johonkin yhdistäisin, se olisi laku tai salmiakki. Mutta tämä ei olekaan minun reseptini. 

Huom! Tässäkään reseptissä ei käytetä liivatetta tms. hyydykeainetta, joten tämän juustokakun täytyy saada tekeytyä rauhassa jääkaapissa. Mieluiten yön yli ellei pidempään, koska kolme tuntia hyytymisaikaa ei taatusti riitä yhtään mihinkään.

WP_20150513_001.jpg

Kuvassa kakku, hiukan tuo päällinen valutti nesteitään pitkin reunoja eikä keksipohja ei ole todellisuudessa noin paksu, vaan olin levittellyt sitä reunoillekin. Olen pistänyt omat kommentit reseptiin liittyen tummansinisellä. Saattaa olla, että joskus kokeilen tätä reseptiä uudelleen ja laitan omaan makuuni muokatun version blogiini.

Tästä juustokakusta riittää tarjottavaa 10 hengelle.

 

Pinnalle:

350 g (eli 1/2 l) mustikoita

2 sitruunan vastapuristettu mehu (minusta yksi riittäisi)

1,2 dl sokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, niin että mustikat hajoavat ja tuloksena on paksua kastiketta. Itse tein pakastemustikoista, joten jouduin keittelemään kauemmin, taisi olla 10-15 min. ajan. Huom! Reseptissä sitruunaa tulee kyllä tosi paljon, joten tässä kohdassa minä suosittelen tekemään niin, että laittaa alkuun vaikka yhden sitruunan mehun ja maistaa tarvitaanko sitä lisää. Kaksi oli minusta liikaa. Sen lisäksi minunkin olisi pitänyt huomata mitata tuon lisätyn sitruunamehun määrä. Nosta kattila levyltä ja jätä mustikat jäähtymään.

Murupohja:

200 g digestive- tai grahamkeksejä (14 kpl)

100 g (7 rkl) voita sulatettuna

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pane ne puhtaaseen muovipussiin ja murskaa kaulimella. Yhdistä murut ja voisula. Painele seos lusikan avulla tiiviiksi kerrokseksi voidellun ja paperilla vuoratun vuoan pohjaan ja reunoille.

Täyte:

500 g mascarponejuustoa

1/2 l ranskankermaa (eli 500 g)

3 rkl (kukkuramitallisia) tomusokeria tai maun mukaan (itse laitoin noin 5 reilua ruokalusikallista)

2 sitruunan raastettu kuori  (ja tähän riittäisi myös yksi)

Lisäksi tarvitset: halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka voideltuna ja leivinpaperilla vuorattuna

Vatkaa täytettä varten mascarpone ja ranskankerma sileäksi seokseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää sitruunankuori ja vatkaa uudelleen. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta veitsellä tai lastalla. Levitä pinnalle mustikkakuorrute. Anna kakun olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.

WP_20150513_004.jpg

Omat vinkit lisäksi: Kakku kannattaa pitää yön yli, koska se ei välttämättä ehdi hyytyä lyhyemmässä ajassa. Sen lisäksi mascarponesta ja ranskankermasta kannattaa kaataa purkkien pinnalle kertynyt hera pois. 

Juustokakun arvosana: 7/10

Huom! Omalla tuunauksella tämän juustokakun saa taatusti muokattua arvosteluasteikolla korkeammalle. Kokeilen tätä siis ehkä uudemman kerran omalla twistillä.