Itse salaatin voisi tehdä hienomminkin, mutta minusta paistettu vuohenjuusto sopii ihan tajuttoman hyvin aivan tavallisen, pelkistetyn salaatin kera eikä se välttämättä tarvitse seurakseen mitään krumeluureja. Tällä tavalla salaatin tekee itse asiassa todella nopeasti ja se käy oikein hyvin arkilounaasta tai nopeasta illallisesta.

Paistettu vuohenjuusto on taivaallisen hyvää. Tähän varmasti sopii monenlainen, mutta itse käytän yleensä ihan lähikaupastakin saatavaa Président Sainte Maure -nimistä vuohenjuustoa.

WP_20160120_004.jpg

noin 1 cm:n paksuisia viipaleita vuohenjuustosta

voita paistamiseen

salaattia (esim. frisée tai jäävuorisalaatti)

kurkkua

kirsikkatomaattia

Valmista salaatti lautaselle, laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää voi. Kun voi on ruskea, lisää vuohenjuustoviipaleet. Paista vuohenjuustot molemmin puolin kullanruskeiksi, lisää salaattipedille ja tarjoile heti.