Lähdettiin käymään pohjois-Pohjanmaalla helatorstain aikaan, joten junaan piti tehdä vähän matkaevästä.Tein pizzaa kahdella eri täytteellä, mielestäni jauheliha-ananaspizza oli ehdottomasti parempi lopputulos. Tästä ohjeesta tulee 2 pellillistä.

1243365588_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä jauheliha-ananaspizzaa.

 

50 g tuorehiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

suolaa

n. 800 g pizzajauhoja (Myllyn paras)

oliiviöljyä

 

Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suolaa, pizzajauhoja ja alusta loppuvaiheessa taikinaan oliiviöljyä. Anna pizzataikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

 

Täyte 1:

oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

400 g jauhelihaa

1 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

suolaa

basilikaa

oreganoa

pizzamaustetta

kasvisliemikuutio

maustepippuria

1 prk ananasta

pinnalle: 75 g mozzarella-juustoraastetta ja 75 g edam-juustoraastetta

 

Kaada oliiviöljyä paistinpannulle, murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita. Lisää jauheliha ja paista lähes kypsäksi. Mausta jauheliha ja lisää tomaattipyre. Survo tomaattimurska sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää kasvisliemikuutio ja keitä kastiketta kasaan. Lämmitä tällä välin uuni +250 asteiseksi.

Levitä puolet pizzataikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Lisää pizzapohjan päälle hieman juustoraastetta. Kaada pinnalle jauhelihakastike ja levitä se tasaiseksi. Lisää ananaspalat pizzan päälle ja levittele loput juustoista tasaisesti pinnalle. Paista uunissa kypsäksi noin 15-20 min.

1243367191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juusto-tomaattipizza

 

Täyte 2:

2 valkosipulin kynttä murskattuna

5 tomaattia

2 kourallista basilikan lehtiä

oliiviöljyä

75 g mozzarella-raastetta

75 g edam-raastetta

 

Murskaa valkosipulit kulhoon, lisää sekaan käsin paloitellut tomaatit, revityt basilikan lehdet sekä loraus oliiviöljyä ja sekoita. Laita loput pizzataikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille ja taputtele tasaiseksi. Lisää tomaatti-basilikaseos pizzapohjan päälle, laita uuniin paistumaan +250 asteeseen 10 minuutin ajaksi, jonka jälkeen voit lisätä juustot ja paistaa vielä 5 min.