Lähdettiin käymään pohjois-Pohjanmaalla helatorstain aikaan, joten junaan piti tehdä vähän matkaevästä.Tein pizzaa kahdella eri täytteellä, mielestäni jauheliha-ananaspizza oli ehdottomasti parempi lopputulos. Tästä ohjeesta tulee 2 pellillistä.
Tässä jauheliha-ananaspizzaa.
50 g tuorehiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
suolaa
n. 800 g pizzajauhoja (Myllyn paras)
oliiviöljyä
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suolaa, pizzajauhoja ja alusta loppuvaiheessa taikinaan oliiviöljyä. Anna pizzataikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Täyte 1:
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
400 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
suolaa
basilikaa
oreganoa
pizzamaustetta
kasvisliemikuutio
maustepippuria
1 prk ananasta
pinnalle: 75 g mozzarella-juustoraastetta ja 75 g edam-juustoraastetta
Kaada oliiviöljyä paistinpannulle, murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita. Lisää jauheliha ja paista lähes kypsäksi. Mausta jauheliha ja lisää tomaattipyre. Survo tomaattimurska sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää kasvisliemikuutio ja keitä kastiketta kasaan. Lämmitä tällä välin uuni +250 asteiseksi.
Levitä puolet pizzataikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Lisää pizzapohjan päälle hieman juustoraastetta. Kaada pinnalle jauhelihakastike ja levitä se tasaiseksi. Lisää ananaspalat pizzan päälle ja levittele loput juustoista tasaisesti pinnalle. Paista uunissa kypsäksi noin 15-20 min.
Juusto-tomaattipizza
Täyte 2:
2 valkosipulin kynttä murskattuna
5 tomaattia
2 kourallista basilikan lehtiä
oliiviöljyä
75 g mozzarella-raastetta
75 g edam-raastetta
Murskaa valkosipulit kulhoon, lisää sekaan käsin paloitellut tomaatit, revityt basilikan lehdet sekä loraus oliiviöljyä ja sekoita. Laita loput pizzataikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille ja taputtele tasaiseksi. Lisää tomaatti-basilikaseos pizzapohjan päälle, laita uuniin paistumaan +250 asteeseen 10 minuutin ajaksi, jonka jälkeen voit lisätä juustot ja paistaa vielä 5 min.
Kommentit