Työkavereille suu makeaksi loman alkamisen kunniaksi. Pursotukset on taas vähän niin ja näin, silmät ristissä keskellä yötä tein nämä ja kiire oli nukkumaan. Mutta maku kompensoi taas ulkonäköä. Nauru

1253863318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein nämä vähän vastaavalla tavalla kuin Minttusuklaafanin leivokset.

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoa

1/2 dl vehnäjauhoa

1/2 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoainekset keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon samalla sekoittaen. Paista uunissa +225 asteessa 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista toinen pohja.

Kostutukseen: Sprite

Täytteeksi: kermavaahtoa ja aprikoosimarmeladia

Kuorrutus: 100 g taloussuklaata ja 1/2 dl kermaa

Koristeluun: kermavaahtoa

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Leikkaa pohjat puoliksi, tarvitset kolme puolikasta, ylimääräisen voi vaikka pakastaa. Nosta pohjapala esim. kelmun tai folion päälle, kostuta se spritella ja levitä päälle täytteeksi ohut kerros aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa. Nosta toinen pohjapala päälle, kostuta ja lisää aprikoosimarmeladi sekä kermavaahto. Nosta vielä pinnalle kolmas pala ja kostuta se, kääri kelmuun tai folioon ja laita jääkaappiin vähäksi aikaa.

Valmista sillä välin kuorrute. Kaada kerma kattilaan ja paloittele taloussuklaa sekaan, sulata miedolla lämmöllä ja keitä hetki kastiketta kinuskimaiseksi. Anna kastikkeen jäähtyä hieman, mutta ei liikaa. Ota "leivoskakku" pois jääkaapista, paloittele, nostele vuokiin ja lusikoi kastike pinnalle. Koristele lopuksi kermavaahdolla.