Phototastic-3_11_2016_7fd2987c-5e42-4f0a

Minua on jo jonkin aikaa kiinnostanut tehdä itse kosmetiikkatuotteita, tai siis lähinnä luonnonmukaisia naamioita jne., mutta törmäsin netissä kylpypommien teko-ohjeisiin, joten pakkohan niitä oli kokeilla. Ohjeita löytyi joka lähtöön, mutta itse koin jostakin syystä syvintä sielujen sympatiaa Nöpsön ohjeeseen, joka löytyy täältä. 

Muokkasin ohjetta hiukan omiin tarpeisiini, mutta kunnia alkuperäisestä ohjeesta sinne minne se kuuluu. Blogiini kirjaan kuitenkin oman versioni.

2 dl ruokasoodaa

1 dl sitruunahappoa

1 dl maissitärkkelystä

1 dl ruususuolaa

10 tippaa ruusuöljyä

5 tippaa Mulled Berries -tuoksuöljyä

4 rkl manteliöljyä

5 tippaa arganöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja märät aineet keskenään. Yhdistä ainekset kulhossa, puristele käsin sekaisin, massa on valmista kun se on kuivaa ja irtonaista, mutta puristettaessa pysyy kasassa.

Laita massa muotteihin ja anna kuivua yön yli.

Itse tein kylpypommit talviaiheisilla suklaamuoteilla sekä jääpalamuoteilla. Molemmista tuli tosi kivoja. Kumosin yön yli kuivuneet kylpypommit talouspaperille muutamaksi tunniksi, todella hyvin erottuu lumiukon ja -hiutaleen kuvat kuvissakin.

Phototastic-3_11_2016_bfdbffe8-280a-4d83

Tässä jääpalamuottiin tehdyt, näyttävät ihan vaahtokarkeilta.

Phototastic-3_11_2016_e4020e7a-921a-424a

Alkuperäisen ohjeen mukaan näihin olisi voinut laitella väriaineittakin, mutta itse jätin lisäämättä, koska minusta ruususuola antoi näihin ihastuttavan hempeän, vaaleanpunaisen sävähdyksen.

Ja jotta pommit saivat ansaitsemansa kauniin paketin, virkkasin niille vaaleanpunaisesta alminan puuvillalangasta nyörin, ja paketoin ne sellofaaniin. Minusta tästä tuli tosi kiva lahja.

Phototastic-3_11_2016_c808f864-49da-433e

Reseptiin liittyen sen verran, että taidan kokeilla seuraavan kerran tehdä satsin ilman maissitärkkelystä, ihan vain nähdäkseni millainen ero on näppituntumassa ja itse käytössä. Ihan niin runsaasti nämä eivät vaahdonneet kuin ajattelin, mutta toisaalta voi johtua siitä, että nuo jääpalamuotilla tehdyt kylpypommit olivat sen verran pieniä kooltaan.

Pieni varoituksen sananen säilytykseen liittyen on kuitenkin paikallaan, luin jonkin vastaavan reseptin kommenteista, ettei näitä kannata säilyttää ilmatiiviissä lasipurkissa, koska ilmeisesti jollekin oli käynyt niin, että purkki oli posahtanut. Muovipurkkien kannet ovat myös lennelleet saman asian takia. Siksi ehdottaisinkin, että kotitekoiset kylpypommit ja kylpysuolat kannattaa mieluummin säilyttää vaikka hiukan raollaan olevassa muovipussissa tai hengittävässä kangas- tai paperipussissa, ettei minkäänlaisia vahinkoja pääse tapahtumaan.

Tämä oli kyllä todella kiva kokeilu, toivottavasti kalenterin saajakin tykkää.