Erittäin onnistuneen mangosorbetin rohkaisemana otin nyt kokeiluun maidottoman ja sokerittoman banaanijäätelön, jonka lopputulos makunsa puolesta onnistui mukavasti, mutta outo ulkonäkö jaksaa huvittaa vieläkin. Täysin ei resepti ole omaa käsialaani, vaan otin vaikutteita täältä, ja muokkasin hiukan reseptiä.

WP_20150720_001.jpg

530 g kuorittuja, erittäin kypsiä banaaneja

1/2 rkl sitruunamehua

1 1/4 dl kookosmaitoa

1/2 dl paksua, keltaista, toffeemaista hunajaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

1/3 dl neitsytkookosöljyä

ripaus suolaa

Soseuta banaanit ja sitruunamehu tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Pidä tehosekoitin käynnissä ja lisää kookosmaito, hunaja, kookosöljy sekä ripaus suolaa.

Kaada seos kulhoon ja peitä se, jotta astiaan ei pääse ilmaa. Nosta jääkaapiin 3-4 tunnin ajaksi. Kun seos on jäähtynyt kylmäksi, laita se jäätelökoneeseen. Kun jäätelö on valmista, laita kannelliseen rasiaan ja pakasta ainakin kolmen tunnin ajan ennen tarjoilua. Mikäli teet jäätelön ilman jäätelökonetta, ota rasia puolen tunnin välein pakastimesta ja vatkaa seosta sähkövatkaimella. Toista tätä niin kauan kuin seos vain on vatkattavissa.

Jäätelö on jähmeämpää kuin aiemmin tekemäni sorbetti, mutta myös tätä voi lusikoida suoraan pakastimesta otettuna. Tässä vielä lähikuvaa annoksesta.

WP_20150720_002.jpg