WP_20150220_002.jpg

 

500 g kuivattuja herneitä

3 l vettä

1 iso sipuli

2 pientä porkkanaa

400 g gheellä (tai voilla) paistettua jauhelihaa, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustettuna

2 tl meiramia

10 kokonaista mustapippuria

1 1/2 tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

3 laakerinlehteä

2 rkl itsetehtyä sinappia

 

Pese ja huuhtele herneet, liota niitä vedessä yön yli (ainakin 10 h). Huuhtele herneet uudelleen ja laita ne kattilaan, lisää vesi. porkkana, suola ja rouhittu mustapippuri.

Laita paloiteltu sipuli, kokonaiset mustapippurit, meirami ja laakerinlehdet isoon maustepalloon ja upota se keiton sekaan.

Keitä noin kaksi tuntia, lisää sekaan jauheliha ja sinappi, anna keiton kypsyä vielä ainakin puolen tunnin ajan.