1273920629_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkupohja (erittäin kuohkea, vaikea leikattava Hymy)

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi varovasti muna-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin, kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunissa +150 asteessa (noin 30 min). Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

 

Täyte 1:

3 dl maitoa

1 dl vaniljakreemijauhetta

100 g Valion Viola appelsiinituorejuustoa

Sekoita vaniljakreemijauhe maitoon ja vatkaa hyvin viitisen minuuttia. Anna seoksen vetäytyä toinen viisi minuuttia ja vatkaa lopuksi appelsiinituorejuusto sekaan.

 

Täyte 2:

100 g taloussuklaata

100 g Valion Viola appelsiinituorejuustoa

1/4 dl sokeria

1 muna

2 liivatelehteä

1/4 dl appelsiinituoremehua

1 dl kermaa

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Irrota kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaiseen ja vatkaa hetken aikaa. Lisää appelsiinituorejuusto sokeri-keltuaisseokseen ja vatkaa, lisää sula suklaa lopuksi ja vatkaa taas hyvin. Kuumenna appelsiinituoremehu mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivatemehu ohuena nauhana tuorejuusto-sokeri-keltuaisseokseen. Lisää seokseen lopuksi kerma- ja valkuaisvaahto ja vatkaa hyvin.

 

Kostutus: appelsiinituoremehua laimennettuna vedellä

 

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita päällimmäinen osa alimmaksi kakkuvuokaan ja kostuta se. Lisää täyte 1 ja nosta keskimmäinen kakkupala kanneksi. Kostuta se ja lisää täyte 2 päälle. Laita pohjapala päällimmäiseksi ja kostuta myös se. Nosta koko komeus hyytymään jääkaappiin. Itse hyydytin kakkua yön yli.

 

Koristelussa itse käytin sokerimassasta muovailtuja koristeita sekä vaniljakreemijauheella terästettyä (1 rkl per desi) kermavaahtoa.