Jatkuva aamullinen munakkaiden mässytys rupeaa varmasti korpeamaan ketä tahansa ja meillä haettiin vaihtelua aamiaiseen paistamalla munat tällä kertaa uunissa. Tämä resepti sopii SCD-ruokavaliota noudattavalle.
250 g kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoreen basilikan lehtiä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 kananmunaa
2 rkl juustoraastetta (edam tai parmesaani)
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Pilko kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet, pilko tai purista valkosipuli. Laita kaikki paistonkestävään astiaan, kaada joukkoon oliiviöljy, puolet suolasta ja mustapippurista ja sekoita hyvin. Paista uunissa +200 asteessa noin 15 minuutin ajan, ota sitten ulos uunista ja surauta seos tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Laita paistonkestävään astiaan leivinpaperi ja kaada tomaattiseos päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Riko sen jälkeen kastikkeen päälle kolme kananmunaa mahdollisimman siististi.
Ripottele munien päälle loput suolasta ja mustapippurista, nosta takaisin uuniin ja paista +200 asteessa 15 minuuttia, tai kunnes keltuaiset ovat kunnolla hyytyneet. Leikkaa paloiksi ja tarjoile kuumana.
Varoitus: tomaattikastike saattaa herättää halun nuolla lautasen!
Kommentit