Jatkuva aamullinen munakkaiden mässytys rupeaa varmasti korpeamaan ketä tahansa ja meillä haettiin vaihtelua aamiaiseen paistamalla munat tällä kertaa uunissa. Tämä resepti sopii SCD-ruokavaliota noudattavalle.

WP_20150726_004.jpg

250 g kirsikkatomaatteja

kourallinen tuoreen basilikan lehtiä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

3 kananmunaa

2 rkl juustoraastetta (edam tai parmesaani)

1/4 tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

Pilko kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet, pilko tai purista valkosipuli. Laita kaikki paistonkestävään astiaan, kaada joukkoon oliiviöljy, puolet suolasta ja mustapippurista ja sekoita hyvin. Paista uunissa +200 asteessa noin 15 minuutin ajan, ota sitten ulos uunista ja surauta seos tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Laita paistonkestävään astiaan leivinpaperi ja kaada tomaattiseos päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

WP_20150726_002.jpg

Riko sen jälkeen kastikkeen päälle kolme kananmunaa mahdollisimman siististi.

WP_20150726_003.jpg

Ripottele munien päälle loput suolasta ja mustapippurista, nosta takaisin uuniin ja paista +200 asteessa 15 minuuttia, tai kunnes keltuaiset ovat kunnolla hyytyneet. Leikkaa paloiksi ja tarjoile kuumana.

WP_20150726_005.jpg

Varoitus: tomaattikastike saattaa herättää halun nuolla lautasen!