Tällä tavalla valmistuivat cannellonit Kahviaddiktin tapaan, eräällä ystävälläni on suoranainen himo näihin. Nauru Tällä periaatteella voit halutessasi tuunata makaroonilaatikon tai lasagnen.

Cannelloni -makaroniputkia

400 g jauhelihaa

1-2 dl silputtua rucolaa

oliiviöljyä

maustepippuria

chilimaustetta

soijakastiketta

basilikaa

1/2 pkt Minimozza mozzarellajuustoa paloiteltuna

1/4 pkt Arla Apetina fetajuustoa paloiteltuna

1/2 pkt halkaistuja kirsikkatomaatteja

370 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa (Rainbow)

n. 2-3 dl valkoviiniä

150 g Mozzarella- tai Edamjuustoraastetta


Mausta jauheliha, sekoita siihen pesty ja silputtu rucola. Sekoittaminen käsin on helpointa. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, lämmitä uuni +175 asteeseen. Täytä cannelloni-pastaputket: laita ensin jauheliha-rucolaseosta, sitten kirsikkatomaatin puolikas, fetaa ja mozzarellaa ja taas samalla tavalla. Laita lopuksi jauheliharucolaseosta "tulpaksi" cannellonin päähän. Ei haitaa, jos jauhelihaa pursuaa hieman pastaputken päästä. Täytä muut cannellonit samalla tavalla ja lado valmiit uunivuokaan. Survo tomaattimurska sauvasekoittimella tasaiseksi ja sekoita valkoviini sekaan. Kaada tomaattiliemi cannellonien päälle, ripottele pinnalle vähän basilikaa ja lisää juustoraaste. Tomaattilientä tulee olla sen verran paljon, että cannellonit ovat vähintään puoliksi tomaattiliemessä. Peittyä niiden ei tarvitse. Tarvittaessa voit siis lisätä tai vähentää valkoviinin määrää. Paista cannelloneja uunissa noin 45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä noin 5-10 minuuttia ennen tarjoilua, sekin riippuu tomaattiliemen määrästä. Halutessasi voit korvata cannellonit esim. lasagnelevyillä.

Tässä ei maltettu odottaa ruoan vetäytymistä, joten nesteet levisivät pitkin lautasta. Hyvää kuitenkin oli ja santsikierroksella ruoka oli saanut jo vetäytyä rauhassa. Nauru