Tein laskiaisen kunniaksi laskiaispullaa. En ole aikoihin tehnyt ihan tavallista pullaa ja sen kyllä huomasi. :D Taisin laittaa pikkuisen liian vähän jauhoja taikinaan, pullat eivät ehkä niinkään kohonneet vaan levisivät sivusuunnassa, hehheh! Mutta maku oli oikein kohdallaan. Laitan tähän korjatun ohjeen, joten ei pitäisi tulla sivulle päin leviäviä pullia, jos tätä kokeilette, hihi.

Laskiaispullat

5 dl täysmaitoa

1 pss + 1/3 pss kuivahiivaa (tai n. 50 g tuorehiivaa)

1 dl ruokokidesokeria

1 dl tavallista sokeria

noin 15 dl vehnäjauhoja

1 muna

150 g voita

1 muna voiteluun

pinnalle raesokeria

Täytteeksi: kermavaahtoa + mansikkavadelmahilloa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi tai vähän lämpimämmäksi, jos teet kuivahiivalla. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Lisää sitten sokerit ja ala alustaa jauhoja taikinaan. Alustuksen loppuvaiheessa voit lisätä munan ja pehmeän voin taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kun taikina on kohonnut, leivo se pulliksi, saat joko 20 isoa pullaa tai 30 pienempää pullaa. Anna pullien taas kohota kaksinkertaisiksi ennen paistoa, voitele ne kananmunalla ja lisää pinnalle raesokeria. Paista +225 asteessa 5-10 minuuttia, riippuu pullien koosta. Jäähdytä pullat ja halkaise, täytä kermavaahdolla ja mansikkavadelmahillolla ja tarjoile! Nam!!