Edit 16.11.2016: Vuodatuksen parin vuoden takaisen kuvakadon myötä katosi hetkeksi innostus koko bloggaamiseen, mutta koska nyt olen taas mukana linjoilla, ajattelin siivota muutenkin vanhoja postauksia. Joitakin turhempia reseptejä poistelen, joitakin teen ja kuvaan uusiksi, mutta näitä kakkukuvia päätin yhdistää yhdeksi postaukseksi, ellei niistä ole kirjoitettu ylös koko reseptiä.

 

Mansikkakakku

Tässä on isälle hätäisesti kyhätty mansikkakakku. Pursotukset on mitä on, koska pursotinvälineet olivat 500 km:n päässä ja piti turvautua leivinpaperista väsättyyn kertakäyttöpursotinpussiin.

Kakun välissä oli ihan perussetti tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa. Kostutukseen käytin Sprite -limsaa.

 

Spiderman

Tein puolisolleni Spiderman-kakun. Kirjaimet pursotettua suklaata, kuvan maalasin elintarvikeväreillä vaahtokarkkipohjan päälle.

Ja kakun päälle kiipesi hän... :D

Näin lähti Spiderman kiipeämään...

 

Jalkapallokakku

Tällaisia on näkynyt muillakin blogeilla, joten piti minunkin tehdä. Jämäpaloista väsäsin tämän. Kakun tein niin, että kelmutin pyöreäpohjaisen kulhon, vuorasin sen reunat sitten kakkupaloilla (ei ylös saakka, muuten tulee kulhonmuotoinen), kostutin Sprite -limsalla ja täytin makealla rahkatäytteellä. Päälle levitin kermavaahtoa. Viisisakaraiset mustat kappaleet on leikattu kaulitusta lakritsimassasta (kicks-patukat, Brunbergin alku-lakutoffee tai hopeatoffee käyvät hyvin) ja ne on koetettu asetella jalkapallon muotoon.

 

 

Myyräkakku

Myyrä-Mäyrä :) eli Krtek alkuperäiseltä nimeltään, kaveri on kotoisin Tšekkoslovakiasta, joten myyrä on sekä tšekki että slovakki. Erittäin sympaattinen kaveri.

Itse kakkupohja on kaakaojauheella höystetty ja suklaatäytteinen.

Rouhin veitsellä tummaa suklaata sekä valkosuklaata kermavaahdon päälle ja laitoin suklaasta tekemäni "Myyrä-laatan" siihen pinnalle. Mielestäni kakusta tuli hauska näin.

Tässä lähikuvaa myyrästä, ystäväni sanoi, että näytti kuin myyrällä olisi kiire puukottamaan kakkua. No, melkeinhän sillä olikin.

Tässä kuvaa laatasta ja tekstistä, jotka tein tummaa ja valkosuklaata apuna käyttäen.

Ensin siis pursotin tummalla suklaalla leivinpaperille äärirajat, ja laitoin ne jääkaappiin jähmettymään. Sitten kerros valkosuklaata tyhjiin kohtiin ja ympärille (paitsi teksteihin). Suklaakoristeista saa huoneenlämmössä säilytettävät temperoimalla ne, mutta koska nämä tulivat kakun päälle (ja kakku säilytetään jääkaapissa), en turhaan lähtenyt temperoimaan.

 

Lahjaksi annetut tai pyynnöstä toteutetut kakkukuvat

Olen myös maalaillut pelkkiä kakkukuvia MMF:n (eli vaahtokarkkitaikinan) päälle ja kuvien saajat ovat kasanneet kakkunsa itse. Se onkin oikeastaan aika hauska tapa kiittää ystäviä ja tuttuja joulun aikaan.

Näiden kuvien maalaaminen oli erittäin hauskaa, katsoin mallia printatuista kuvista ja pistin maalaten.

Valmis Ressu-kuva sai pintaansa kimaltavan maalin.

Samoin porkkanan pöllivä pupu ja orava.

Lisäksi maalasin Ihaan kuvan, jonka seuraksi näpräsin pari kukkaa vaahtokarkkitaikinasta.

Työkaverin mies täytti vuosia, joten pitihän aiheeseen sopiva kuva maalata.

 

Kiroileva siili

Tämä on valmistujaiskakku, kiroileva siili vaan on niin symppis...

Kakku lienee tehty näin. Kuva on maalattu vaahtokarkkitaikinan päälle.

 

Linnakakku

Sain pyynnön tehdä kiitoskakun linnan muotoon. Siihenpä menikin sitten kahdelta ihmiseltä koko päivä.

Pohjaksi käytimme kahta kääretorttulevyä, jotka leikkelimme itse sopivaan muotoon. Jokainen pala oli syötävää, eikä kakussa ollut mitään puutikkuja tai vaijereita.

Kakku on päällystetty ja koristeltu MMF:llä eli vaahtokarkkitaikinalla, kuinkas muuten :)

Kiitos pursotettiin kermalla juuri ennen kuljetusta.

 

Kolmekymppisen hassu kakku

Kaveri täytti 30 ja minä tein kakun. Olin unohtanut pursotusvälineet pois matkasta, joten jouduin tekemään hätäversion leivinpaperista.

Kakku on päällystetty vihreäksi värjätyllä kermavaahdolla ja syötävällä kultaspraylla. Sitten päästelin pinnalle sulaa taloussuklaata ristiin rastiin. 

 

Lomakakku

Kun matkamme suuntautui Costa del Solille, täytyi väsätä aiheeseen sopiva lomakakku työpaikalle.

Kakku on koottu kaakaokääretorttupohjasta, ja välissä oli vaniljakreemiä ja daim-murskaa. Kostutus Sprite-limsalla. Pursotukset kermavaahdolla ja päällä on vaahtokarkkitaikinan päälle maalattu kuva.