Olen pitkään halunnut jo kokeilla leipävanukkaan tekemistä. Nyt vihdoin pääsin asiassa eteenpäin ja kehittelin reseptin itse. Tämä on tosi hyvä ja aika helposti toteutettava jälkkäri. Kaneli kuulunee perinteisen leipävanukkaan mausteeksi, mutta kun en itse siitä juuri välitä, jätin sen pois. Samoin pidän tummasta pinnasta ja rapeudesta, joten en upottanut kaikkea leipää nesteeseen, vaan annoin leivänreunojen tummua reippaasti uunissa. Tästä tuli minun makuuni oikein sopivaa.

10 palaa Fazerin vehnäpaahtoleipää
Lemon curd -tahnaa
voita nokareina
½ pss Rainbow Fantasy -kuivahedelmä ja marjasekoitusta (paloiteltuna)
pari riviä tummaa suklaata paloiteltuna (itse käytin Kalev Dark greippiä)
½ dl rouhittuja manteleita
3 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl kermaa
3 dl maitoa
Pinnalle: 1-2 rkl sokeria

Voitele paahtoleipien toinen puoli lemon curdilla. Laita leivänpalat vastakkain lemon curdilla voidellulta puolelta, näin saat viisi kaksikerroksista leipää. Leikkaa leivät kolmioiksi. Voitele vuoka ja laita uuni lämpeämään +175 asteeseen.

Asettele leipäkolmiot vuokaan, laita leipien väliin pienet voinokareet ja ripottele päälle kuivatut hedelmät, manteli ja suklaa. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, lisää sokeri, vaniljasokeri ja sekoita. Lisää kerma ja maito sekoittaen.

Kaada muna-kermaseos vuokaan tasaisesti niin, että kaikki leivät kostuvat myös päältä. Ripottele pinnalle sokeria ja laita leipävanukas paistumaan uuniin noin 50 minuutiksi.

Anna jäähtyä vähän ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Tässä vielä kuva ennen kuin lisäsin muna-kermaseoksen.

Sokerin määrää vähentämällä (tai jos osan sokerista korvaisi esim. hunajalla) tämä voisi toimia myös aamupalana.