Halusin piristää perinteistä pullareseptiä pienellä hassuttelulla. Näin syntyivät siis vanilja-suklaapullat. Itse tykkäsin näistä, varsinkin jäähtyneissä pullissa maut tulivat paremmin esille.

1279824418_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pullataikina

5 dl maitoa

2 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 muna

noin 16 dl vehnäjauhoja

1 dl rypsiöljyä (en jaksanut juosta kauppaan margariinia ostamaan)


Lämmitä maito käden lämpöä hieman kuumemmaksi ja liuota kuivahiiva. Lisää suola, sokeri, ja muna. Vatkaa joukkoon vähitellen noin puolet jauhoista ja alusta loput käsin taikinaan. Lisää rasva alustamisen lopulla taikinaan. Peitä taikinakulho esim. pyyhkeellä ja anna sen kohota lämpimässä paikassa vedolta suojattuna. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.


Pullan täyte

1 1/2 dl vaniljakreemijauhetta

4 1/2 dl maitoa

100 g Fazerin vaaleaa maitosuklaata


Vatkaa vaniljakreemijauhetta maidon sekaan noin viiden minuutin ajan ja nosta seos jääkaappiin joksikin aikaa. Paloittele suklaa.


Vaivaa pullataikinaa hetken aikaa ja tee siitä tanko, josta voit leikellä veitsellä haluamasi kokoisia taikinanpaloja. Pyörittele taikinapalat kämmenien välissä tai pöydällä palloiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan. Kohota pullia jälleen ja paina niiden keskelle juomalasin pohjalla kolo. Voitele pullat kananmunalla. Laita pullan koloon suklaapaloja ja levitä lusikalla vaniljakreemiä päälle. Paista pullia noin 7 minuutin ajan +225 asteisessa uunissa.